לביבות תפוגזר טבעוניות מתוקות
בואו לגוון! מתכון טבעוני ללביבות מתוקות של אולגה טוכשר – שילוב נהדר של גזר ותפוח במתכון טעים וקל להכנה

המרכיבים ל 12-14:
- 210 גרם (1.5 כוסות) קמח
 - 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
 - קורט מלח
 - 240 מ"ל (1 כוס) משקה שקדים תנובה ALTERNATIVE
 - 1 גזר גדול, קלוף
 - 2 תפוחים בינוניים, קלופים
 - 1 כפית סודה לשתייה
 - 1 כף חומץ או מיץ לימון
 - שמן לטיגון
 
- אבקת סוכר
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח.
 - 
								02.
								
מוסיפים את משקה השקדים ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה בלי גושים.
 - 
								03.
								
מערבבים בכלי נפרד את הסודה לשתייה עם החומץ או מיץ לימון, מוסיפים לקערה עם הבלילה ומערבבים שוב.
 - 
								04.
								
מגרדים את הגזר בפומפייה דקה ואת התפוחים בפומפייה גסה. סוחטים קצת את המיץ.
 - 
								05.
								
מוסיפים את הגזר והתפוחים לבלילה ומערבבים היטב.
 - 
								06.
								
מחממים שמן במחבת. מניחים כמה תלוליות בלילה ומטגנים עד להזהבה יפה. בעזרת תרווד הופכים לצד השני ומטגנים שוב עד להזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממשיכים עם יתר הבלילה.
 - 
								07.
								
מגישים מיד עם תוספות לפי הטעם. אפשר לפזר מעל הלביבות אבקת סוכר.
 
									

