לביבות כרובית ומוצרלה
מתכון חובה בחנוכה הקרוב: לביבות כרובית ומוצרלה שישדרגו לכם את הדלקת הנרות! האורחים שלכם בוודאות יבקשו את המתכון ללביבות האלה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
- 1 שקית כרובית מוקפאת "סנפרוסט"
- 2 בצלים ירוקים קצוצים דק מאוד
- 1 כפית זעתר
- 1 שקית (200 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- 4 כפות קמח תופח
- 1 ביצה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
- שמן קנולה לטיגון
למטבל:
- 1 גביע קטן של שמנת חמוצה 9% תנובה
- 1 כפית צ'ילי גרוס יבש
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית זעתר
גודל תבנית: מחבת טיגון
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים ל- 15 דקות ומסננים.
טיימר מופעל
-
02.
מעבירים את פרחי הכרובית למעבד מזון, טוחנים עד לקבלת פירורים ומעבירים לקערה.
-
03.
מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הלביבות ומערבבים עד לאיחוד.
-
04.
מחממים במחבת רחבה שמן לא עמוק.
-
05.
יוצרים לביבות שטוחות מעט בעזרת הידיים, מניחים במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
-
06.
מעבירים לרשת לצינון.
-
07.
מערבבים שמנת חמוצה, צ'ילי גרוס, שמן זית וזעתר בקערה ומגישים לצד הלביבות.
-
08.
בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים