לביבות גבינה וסולת | השף הלבן

לביבות גבינה וסולת

לביבות הגבינה של אמא של קורין לשבועות: לביבות סולת וגבינה שמזכירות ניוקי ומוגשות עם שמנת חמוצה, עשבי תיבול וצנוברים. טעמים פשוטים ומנצחים שמשתלבים נפלא בחג

מאת: קורין גדעון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות גבינה וסולת
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 2 גביעים (500 גרם סה"כ) גבינה לבנה 5% תנובה
  • 2 גביעים (400 מ"ל סה"כ) שמנת חמוצה 15% תנובה
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס (175 גרם) סולת
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 1 כף שמן לבישול
  • 3 כפות עלי טימין
  • 100 גרם צנוברים קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים בקערה גבינה לבנה, ביצה וסולת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומניחים בצד להתייצבות כחצי שעה

  • 02.

    מרתיחים מים בסיר עמוק עם כף שמן וכפית מלח. כשהמים מגיעים לרתיחה מנמיחים את האש ללהבה בינונית.

  • 03.

    מרטיבים כף במים ובעזרת הכף הרטובה לוקחים כף מהמסה ומחליקים אל המים, עד שהלביבה צפה

  • 04.

    חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה, בכל פעם מבשלים עד 3 לביבות בבת אחת ולא יותר.

  • 05.

    מגישים עם עלי טימין, צנוברים קלויים וכף שמנת חמוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(9)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.