מתכון טאקו ביתי במיוחד לחובבי אוכל מקסיקני - מהיר וקל להכנה | השף הלבן

טאקו ביתי

המתכון הקלאסי למנה המקסיקנית האהובה. לא תאמינו כמה פשוט להכין טאקו בבית, ועוד יותר לא תאמינו כמה טעים הוא יוצא! מתכון חובה לחובבי האוכל המקסיקני

מאת: אינס ינאי
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון טאקו ביתי
צילום: נמרוד סונדרס עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4 מנות:

למילוי הטאקו:
  • 1/2 חבילה (400 גרם) לקט פיאסטה מקסיקנית "סנפרוסט"
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1/2 כפית צ'ילי טחון גרוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף כמון
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
לגוואקמולי:
  • 1 אבוקדו גדול ובשל
  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה
  • מיץ מלימון שלם
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום חתוך לחתיכות קטנות
  • 1 בצל ירוק קצוץ
לסלסה:
  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה דק
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות מאוד
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 3 כפות שמן זית
לטאקוס:
  • 1 חבילת טורטיות קטנות
להגשה:
  • ליים חתוך לרבעים
  • בצל סגול חתוך לרצועות דקות
גודל תבנית: מחבת רחבה

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הגווקאמולי: מועכים את האבוקדו, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. שומרים בקירור עד לשימוש.

  • 02.

    הכנת הסלסלה: מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלסלה. שומרים בקירור עד לשימוש

  • 03.

    הכנת הטאקוס: מניחים את הטורטיות על רשת תנור בצורה בה הן "תלויות" על הרשת ואופים במשך 5-7 דקות בחום של 200 מעלות עד שהן מתקשות (זמן האפייה משתנה מתנור לתנור אז יש לשים לב שהטורטיות לא יישרפו). מוציאים את הטורטיות מהתנור, מסירים בעדינות מהרשת ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 04.

    הכנת המילוי: במחבת רחבה מניחים שמן זית ובצל קצוץ, מטגנים כ- 3 דקות ומוסיפים את הבשר הטחון, הצ'ילי הגרוס, המלח והכמון. מערבבים את התערובת בעזרת כף עץ ומפוררים איתה את הבשר תוך כדי הטיגון עד שהוא במרקם פירורי ושחום. מוסיפים את הלקט ומערבבים תוך כדי בישול במשך 5 דקות ולאחר מכן מוסיפים את רוטב הצ'ילי המתוק. מערבבים מעט ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    הרכבה: מניחים גוואקמולי בתוך הטורטיה ומעלי את מילוי הטאקו. מעל המילוי מניחים סלסלת עגבניות, רצעות בצל סגול וסוחטים מעט ליים.

הידעת?

יש לא מעט מטבחים שכבשו את העולם בסערה בעשורים האחרונים, אולם אחד הבולטים שבהם הוא ללא ספק המטבח המקסיקני. עם מנות קלאסיות כמו בוריטו, טורטיה, טקיטוס וצ׳ימיצ׳נגה, הוא מגוון ועשיר. אולם, יש מנה אחת שעולה על כולן - הטאקו. זה אולי נראה מסובך להכנה בבית, אך אל דאגה, הבאנו לכם מתכון קלאסי למנה המקסיקנית האהובה. לא תאמינו כמה פשוט להכין טאקו בבית, ועוד יותר לא תאמינו כמה טעים הוא יוצא! מתכון חובה לחובבי האוכל המקסיקני. אז תוציאו את הסומבררו ותתכוננו לחגיגה מקסיקנית אמיתית.

הכנת? כאן מדרגים
(91)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.