מתכון לשושני פוקצ'ה במילוי טופו פיקנטי ועגבניות מיובשות
גירסה מדליקה וטבעונית לפוקצ'ה המסורתית! הפעם היא מוגשת בצורת שושנים נתלשות
המרכיבים ל8:
- 3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 250 מ"ל מים
- 4 כפות שמן זית
- 2 חפיסות (600 גרם) טופו תנובה פיקנטי
- שמן זית
- 1 מיכל ממרח עגבניות מיובשות/עגבניות מיובשות עם שום "אוליביה"
- חופן גדול עלי אורגנו טריים
- מלח ים או מלח גס, פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
הבצק: מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, מלח וסוכר. מוסיפים מים ושמן זית ולשים במשך 12-10 דקות, לבצק חלק, רך ודביק. מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
טיימר מופעל
-
02.
בינתיים מכינים את המילוי: טוחנים את הטופו עם 2 כפות שמן זית במעבד מזון, לקבלת קרם חלק.
-
03.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה מלבני בעובי כחצי ס"מ.
-
04.
משטחים את קרם הטופו על הבצק באופן אחיד – לא להתבייש להשתמש בידיים. מורחים עליו את ממרח העגבניות ועלי האורגנו, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
-
05.
מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים בסכין חדה לשושנים בעובי 7-6 ס"מ. משמנים את התבנית בשמן זית ומניחים את השושנים זו לצד זו. משהים להתפחה במקום חמים כשעה או עד להכפלת הנפח.
-
06.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
07.
מברישים את השושנים בעדינות בשמן זית ואופים בתנור כ-40 דקות, עד שהמאפה זהוב ותפוח והבצק אפוי. מוציאים, מניחים להתקרר מעט, מחלצים מהתבנית ומעבירים עם התחתית לצלחת הגשה.
טיימר מופעל