שושני פוקצ'ה במילוי טופו פיקנטי ועגבניות מיובשות | השף הלבן

מתכון לשושני פוקצ'ה במילוי טופו פיקנטי ועגבניות מיובשות

גירסה מדליקה וטבעונית לפוקצ'ה המסורתית! הפעם היא מוגשת בצורת שושנים נתלשות

מאת: אורי שביט
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פוקצ'ה במילוי טופו פיקנטי ועגבניות מיובשות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל8:

  • 3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 250 מ"ל מים
  • 4 כפות שמן זית
למילוי:
  • 2 חפיסות (600 גרם) טופו תנובה פיקנטי
  • שמן זית
  • 1 מיכל ממרח עגבניות מיובשות/עגבניות מיובשות עם שום "אוליביה"
  • חופן גדול עלי אורגנו טריים
  • מלח ים או מלח גס, פלפל שחור גרוס
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, מלח וסוכר. מוסיפים מים ושמן זית ולשים במשך 12-10 דקות, לבצק חלק, רך ודביק. מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    בינתיים מכינים את המילוי: טוחנים את הטופו עם 2 כפות שמן זית במעבד מזון, לקבלת קרם חלק.

  • 03.

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה מלבני בעובי כחצי ס"מ.

  • 04.

    משטחים את קרם הטופו על הבצק באופן אחיד – לא להתבייש להשתמש בידיים. מורחים עליו את ממרח העגבניות ועלי האורגנו, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

  • 05.

    מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים בסכין חדה לשושנים בעובי 7-6 ס"מ. משמנים את התבנית בשמן זית ומניחים את השושנים זו לצד זו. משהים להתפחה במקום חמים כשעה או עד להכפלת הנפח.

  • 06.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 07.

    מברישים את השושנים בעדינות בשמן זית ואופים בתנור כ-40 דקות, עד שהמאפה זהוב ותפוח והבצק אפוי. מוציאים, מניחים להתקרר מעט, מחלצים מהתבנית ומעבירים עם התחתית לצלחת הגשה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)