לחמניות באן במילוי טופו
לחמניות רכות (בזכות שילוב של קמח תופח ושמרים ובגלל טכניקת האידוי) שמתאהבים בהן מיד. מכינים אותן ממש בקלות וממלאים במה שאוהבים. בחרנו הפעם מילוי טבעוני

המרכיבים ל 10:
- 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח תופח
- 3 כפות סוכר
- 1/2 1 כפיות (8 גרם) שמרים יבשים או 24 גרם שמרים טריים
- 1 כוס מים
- 3 כפות שמן (זית או אחר)
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1 כף שמן זית
- 2 חבילות טופו "תנובה" (בטעם שרוצים - כל הטעמים מתאימים)
- 2 כוסות כרוב סגול פרוס דק מתובל בלימון, מלח ושמן זית
- 2 עגבניות פרוסות דק
- 1 אבוקדו מגולען
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 שן שום
- מלח, פלפל
- מים לפי הצורך
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הבצק בקערת מערבל ומערבבים ידנית עם וו הלישה כדי שקמח לא יתעופף.
-
02.
מרכיבים את וו הלישה ומערבלים כ 5-6 דקות לבצק חלק וגמיש. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל נפחו.
טיימר מופעל
-
03.
מכינים ריבועים של נייר אפיה בגודל 10*10 ס"מ. צרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג, אוספים קצוות כלפי מטה כדי שכיפת כל כדור תהיה חלקה ומניחים כל כדור על ריבוע נייר. מכסים ומתפיחים כ 30 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מעמידים על להבת גז גדולה סיר עם מים רותחים שעליו מונח כלי אידוי מבמבוק. מניחים את כדורי הבצק עם נייר האפיה במרווח של 3 ס"מ זה מזה (הכדורים יתפחו), מכסים ומבשלים כ 15 דקות עד שהכדורים תפוחים ועשויים מבפנים (אפשר לבצוע לחמניה אחת לבדיקה). מצננים לגמרי.
טיימר מופעל
-
05.
שמים במעבד מזון את מרכיבי הרוטב ומעבדים לרוטב חלק.
-
06.
צורבים במחבת חמה את פרוסות הטופו. חוצים את לחמניות הבאן לרוחבן, ממלאים בטופו צרוב וירקות.
-
07.
מזלפים רוטב ומגישים.