לחמניות באן טבעוניות במילוי טופו | השף הלבן

לחמניות באן במילוי טופו

לחמניות רכות (בזכות שילוב של קמח תופח ושמרים ובגלל טכניקת האידוי) שמתאהבים בהן מיד. מכינים אותן ממש בקלות וממלאים במה שאוהבים. בחרנו הפעם מילוי טבעוני

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לחמניות באן במילוי טופו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 10:

ללחמניות:
  • 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח תופח
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 1 כפיות (8 גרם) שמרים יבשים או 24 גרם שמרים טריים
  • 1 כוס מים
  • 3 כפות שמן (זית או אחר)
  • 1 כפית מחוקה מלח
למילוי:
  • 1 כף שמן זית
  • 2 חבילות טופו "תנובה" (בטעם שרוצים - כל הטעמים מתאימים)
  • 2 כוסות כרוב סגול פרוס דק מתובל בלימון, מלח ושמן זית
  • 2 עגבניות פרוסות דק
לרוטב:
  • 1 אבוקדו מגולען
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 שן שום
  • מלח, פלפל
  • מים לפי הצורך

הוראות הכנה:

  • 01.

     שמים את מרכיבי הבצק בקערת מערבל ומערבבים ידנית עם וו הלישה כדי שקמח לא יתעופף. 

  • 02.

    מרכיבים את וו הלישה ומערבלים כ 5-6 דקות לבצק חלק וגמיש. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל נפחו.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 03.

     מכינים ריבועים של נייר אפיה בגודל 10*10 ס"מ. צרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג, אוספים קצוות כלפי מטה כדי שכיפת כל כדור תהיה חלקה ומניחים כל כדור על ריבוע נייר. מכסים ומתפיחים כ 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

    מעמידים על להבת גז גדולה סיר עם מים רותחים שעליו מונח כלי אידוי מבמבוק. מניחים את כדורי הבצק עם נייר האפיה במרווח של 3 ס"מ זה מזה (הכדורים יתפחו), מכסים ומבשלים כ 15 דקות עד שהכדורים תפוחים ועשויים מבפנים (אפשר לבצוע לחמניה אחת לבדיקה). מצננים לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

     שמים במעבד מזון את מרכיבי הרוטב ומעבדים לרוטב חלק.

  • 06.

     צורבים במחבת חמה את פרוסות הטופו. חוצים את לחמניות הבאן לרוחבן, ממלאים בטופו צרוב וירקות.

  • 07.

    מזלפים רוטב ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.