טופו ברוטב תפוזים סיני | השף הלבן

טופו ברוטב תפוזים סיני

זוכרים את ה"חמוץ-מתוק" בדוכנים בקניון? קבלו את הגרסה הביתית של בת שי למנה הנוסטלגית: טופו ברוטב תפוזים סיני קליל להכנה ועשיר בחלבון שמתאים לכל ארוחת צהריים

מאת: בת שי עוז
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: בועז לביא עיצוב: קרן ברק

המרכיבים ל 3 מנות:

  • 1 חבילה (300 גרם) טופו "תנובה ALTERNATIVE" פיקנטי או בטעם טבעי
לציפוי:
  • 3 כפות קורנפלור
  • מלח ופלפל
  • שום גבישי
  • פתיתי צ׳ילי יבשים
לרוטב:
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות סויה
  • 4 כפות מייפל
  • צ'ילי טרי קצוץ לפי מידה חריפות רצויה
  • כפית ג׳ינג׳ר קצוץ
  • שומשום ובצל ירוק להגשה
  • כף גדושה קורנפלור
  • ¼ כוס מים
להגשה:
  • שומשום
  • בצל ירוק קצוץ
  • צ׳ילי טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    עוטפים את הטופו בנייר סופג ולוחצים קלות, על מנת לספוח ממנו את הנוזלים המיותרים ולסייע לו לספוג את הטעמים באופן טוב ומהיר יותר.

  • 02.

    בוצעים בעזרת הידיים את קוביית הטופו לצ'אנקים בינוניים.

  • 03.

    מניחים בקערה את מרכיבי הציפוי ומערבבים. מוסיפים את הטופו לקערה ומצפים היטב.

  • 04.

    מחממים שמן במחבת ומטגנים את הטופו עד להזהבה. ניתן להשתמש גם באייר פרייר.

  • 05.

    מניחים בקערה את מרכיבי הרוטב ומערבבים. מחממים את הרוטב במחבת משומנת קלות עד להסמכה.

  • 06.

    מוסיפים למחבת עם הרוטב את הטופו המטוגן ומערבבים על מנת שנתחי הטופו יצופו ברוטב.

  • 07.

    מעבירים לצלחת עם אורז, מפזרים שומשום בצל ירוק ופרוסות צ׳ילי טרי. מומלץ להגיש יחד ירקות מוקפצים/מאודים.

הכנת? כאן מדרגים
(37)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.