מתכון לבורגר טופו ועדשים ירוקות - טבעוני וטעים | השף הלבן

בורגר טופו ועדשים ירוקות

המבורגר נפלא על בסיס טופו שמכינים בקלות

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בורגר טופו ועדשים ירוקות
צילום: אולגה טוכשר

המרכיבים ל 2-3:

  • 300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1-2 שיני שום, קצוצות
  • 2 מקלות סלרי, חתוכות
  • 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות
  • 1/3 כוס אגוזים
  • 1 "ביצת פשתן" (מערבבים 1 כף פשתן טחון עם 3 כפות מים ומשאירים ל-10 דקות)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 צרור כוסברה/פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 כפיות קטשופ או רוטב ברביקיו
  • 1/2 – 3/4 כוס פירורי לחם
  • מעט שמן לטיגון הבורגרים
להגשה:
  • לחמניות בורגר
  • עלי חסה, עגבנייה חתוכה לפלחים, טבעות בצל אדום
  • קטשופ/חרדל

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים את השמן במחבת גדולה עם ציפוי non-stick ומטגנים את הבצל, השום והסלרי עד להזהבה. מפוררים פנימה את הטופו וממשיכים לערבב ולטגן עוד 6-7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

        מניחים בקערת מעבד מזון את העדשים המבושלות, מוסיפים את תכולת המחבת, האגוזים, "ביצת" הפשתן, התבלינים, את הכוסברה והקטשופ וטוחנים לתערובת אחידה אך לא חלקה לגמרי. טועמים ומתקנים את התיבול.

  • 03.

        מעבירים לקערה ומוסיפים את פירורי הלחם, בין 1/2 ל-3/4 כוס, עד שהתערובת מקבלת מרקם מספיק נוח, כדי לכדרר קציצות.

  • 04.

        מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בגודל רצוי (אפשר להיעזר ברינג) ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה. הקציצות עדינות מיד אחרי הטיגון, אך מתייצבות אחרי הקירור.

  • 05.

        מורחים את החלק התחתון של לחמנייה ברוטב לפי הטעם, מניחים מעל עלה חסה, קציצת בורגר, עגבנייה, כמה טבעות בצל, ומכסים בחלק העליון של הלחמנייה. הערות:•    אפשר להשתמש גם בטופו בטעם פיקנטי.•    אפשר לאפות את הבורגרים ב-180 מעלות עד להשחמה. יש להפוך באמצע האפייה. 

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.