סלמון אפוי עם ירקות שורש
מנת חג מרשימה ב-10 דקות עבודה: מעטפות נייר אפייה שבתוכן ירקות צבעוניים ונתח סלמון ברוטב חרדל מהיר. מתכון נפלא שמתאים לכל חג
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: דניאל שכטר
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל 4 מנות:
- 4 יחידות נתח פילה סלמון "דגי תנובה" מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
- 1 חבילת גזרים צבעוניים
- 4 זוקיני
- 3 קולורבי
- 1/2 כוס שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- פלפל שחור גרוס
- 2 כפות חרדל
- 1/2 כף מלח דק
גודל תבנית: תבנית תנור
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הגזרים, הזוקיני והקולורבי לחתיכות מאורכות ודקות
-
02.
מכינים 4 חצאי נייר אפיה, על כל נייר מניחים 1/4 מירקות השורש החתוכים
-
03.
מעל ירקות השורש, מניחים נתח סלמון אחד
-
04.
מערבבים שמן זית, לימון, חרדל, פלפל שחור ומלח
-
05.
מורחים את הרוטב על נתח הסלמון והירקות
-
06.
סוגרים את נייר האפיה משני הצדדים, כמו סוכריה, ומעבירים לתבנית אפיה
-
07.
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ- 25 דקות. בתאבון!
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים