סטייק סלמון צרוב בגריל עם פסטו של כוסברה ומרווה בל
מתכוני דגים ביניהם דג סול, פילה אמנון, דג סלמון, קציצות דגים, מרק דגים, דג בתנור ועוד

המרכיבים ל 5 מנות:
- 5 מנות של סטייק סלמון פרוס עם העצם
- לימון 1
- שמן זית
- מלח גס
- פילפל שחור גרוס
- פילפל לבן גרוס
- חבילת כוסברה שלמה
- 5 עלי מרווה טריה
- שום כתוש
- פרוסה קטנה של פילפל ירוק חריף
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנטנים עגולים
הוראות הכנה:
-
01.
על כל סטייק סלמון מטפטפים מיץ מחצי לימון טרי, שמן זית, מלח גס ופלפל לבן גרוס ומשרים ל 15 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מורחים שומן במחבת פסים כבדה, מחממים לחום בינוני וצורבים את סטייק הסלמון משני צדדיו עד שמוכן.
-
03.
חשוב להפוך את הדג עם מלקחיים פעם אחת בלבד.
-
04.
מורידים לכוסברה את חצי אורך הגבעול.
-
05.
במעבד מזון טוחנים את הכוסברה היטב עם המרווה,חצי הלימון, המלח, כפית שום, שמן הזית והפלפל החריף –המרקם צריך להיות מעט סמיך ואחיד.
-
06.
מחממים תנור ל170 מעלות.
-
07.
את תפוחי האדמה שוטפים היטב .
-
08.
מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם 2 כפות שום ,שמן זית ,מלח ופלפל שחור.
-
09.
מעבירים לתבנית ואופים במרכז התנור למשך 30 דקות לערך (תלוי בסוג התנור) עד לריכוך וצבע יפה. הגשה: מניחים את סטייק הסלמון על הצלחת האישית ומעל יוצקים 2 כפיות פסטו כוסברה (בטמפרטורת החדר) מעטרים את סטייק הדג בפרוסת לימון וחצי עגבנית שרי. מתפוחי האדמה יוצרים מגדל יציב . לצד הדג מניחים עלי בייבי טריים ,נבטים ושרי. מעל הירקות מטפטפים שמן זית וחומץ בלסמי .
טיימר מופעל