מתכון סטייק סלמון צרוב בגריל | השף הלבן

סטייק סלמון צרוב בגריל עם פסטו של כוסברה ומרווה בל

מתכוני דגים ביניהם דג סול, פילה אמנון, דג סלמון, קציצות דגים, מרק דגים, דג בתנור ועוד

מאת: מתכון גולש
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סטייק סלמון צרוב בגריל עם פסטו של כוסברה ומרווה בל

המרכיבים ל 5 מנות:

  • 5 מנות של סטייק סלמון פרוס עם העצם
  • לימון 1
  • שמן זית
  • מלח גס
  • פילפל שחור גרוס
  • פילפל לבן גרוס
  • חבילת כוסברה שלמה
  • 5 עלי מרווה טריה
  • שום כתוש
  • פרוסה קטנה של פילפל ירוק חריף
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנטנים עגולים

הוראות הכנה:

  • 01.

    על כל סטייק סלמון מטפטפים מיץ מחצי לימון טרי, שמן זית, מלח גס ופלפל לבן גרוס ומשרים ל 15 דקות.

    טיימר מופעל

    00:15:00
  • 02.

    מורחים שומן במחבת פסים כבדה, מחממים לחום בינוני וצורבים את סטייק הסלמון משני צדדיו עד שמוכן.

  • 03.

    חשוב להפוך את הדג עם מלקחיים פעם אחת בלבד.

  • 04.

    מורידים לכוסברה את חצי אורך הגבעול.

  • 05.

    במעבד מזון טוחנים את הכוסברה היטב עם המרווה,חצי הלימון, המלח, כפית שום, שמן הזית והפלפל החריף –המרקם צריך להיות מעט סמיך ואחיד.

  • 06.

    מחממים תנור ל170 מעלות.

  • 07.

    את תפוחי האדמה שוטפים היטב .

  • 08.

    מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם 2 כפות שום ,שמן זית ,מלח ופלפל שחור.

  • 09.

    מעבירים לתבנית ואופים במרכז התנור למשך 30 דקות לערך (תלוי בסוג התנור) עד לריכוך וצבע יפה. הגשה: מניחים את סטייק הסלמון על הצלחת האישית ומעל יוצקים 2 כפיות פסטו כוסברה (בטמפרטורת החדר) מעטרים את סטייק הדג בפרוסת לימון וחצי עגבנית שרי. מתפוחי האדמה יוצרים מגדל יציב . לצד הדג מניחים עלי בייבי טריים ,נבטים ושרי. מעל הירקות מטפטפים שמן זית וחומץ בלסמי .

    טיימר מופעל

    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(217)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.