סטייק סלמון אפוי בשמנת לימון ויין
דג סלמון אופוי ברוטב שמנת עשיר, מנה עיקרית חגיגית ומרשימה לארוחת שבת, ארוחת חג או לכל אירוע חגיגי אחר
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 נתחים (מנות )של פילה סלמון (אפשר גם "סטייק" פרוסות סלמון)
- 8 פרוסות לימון
- מלח
- פלפל לבן
- ענפי עירית קצוצה
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כוס יין לבן
- 2 שיני שום פרוסות
- עלי רוזמרין טרי מ-2 ענפים קטנים
- מיכל שמנת מתוקה 32% השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-220 מעלות –רשת במרכז.
-
02.
חותכים 4 דפי נייר כסף ארוכים כפליים מנתח הסלמון.
-
03.
על נייר הכסף מורחים כף שמן זית ומעל מניחים נתח סלמון בודד.
-
04.
על כל נתח בוזקים מלח ופלפל ויוצקים 2 כפות שמן זית ויין.
-
05.
מניחים מעל הסלמון 2 פרוסות לימון-ענפי עירית ומפזרים פרוסות שום ומפזרים מעט רוזמרין (צריכים להיות מעט נוזלים בצידי הדג).
-
06.
עוטפים כל נתח היטב ע"י נייר הכסף ע"י עטיפה מלמעלה ומגלגלים את קצוות נייר הכסף כמו סוכריה סגורה.
-
07.
מכניסים לתנור למשך 18 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים את הדג מהתנור ומצננים מעט.
-
09.
פותחים מלמעלה (בזהירות מהאדים) וחושפים את הדג, אך משאירים שוליים גבוהים.
-
10.
יוצקים מעל כרבע מיכל שמנת ומחזירים את הדגים (כאשר נייר הכסף פתוח) לתנור עד הקרמת השמנת.
-
11.
הגשה: להגיש בתוך נייר הכסף מונח על צלחת.