נתחי פילה סלמון ברוטב קארי וחלב קוקוס עם גזר ואפונה עדינה | השף הלבן

נתחי פילה סלמון ברוטב קארי וחלב קוקוס בתוספת אפונה ירוקה עדינה וגפרורי גזר

כשבא לנו לגוון אנחנו מחליפים את רוטב העגבניות הבנאלי ברוטב קארי וחלב קוקוס. מתכון שמכינים בקלות לכל המשפחה.

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל3:

  • 2-3 נתחי פילה סלמון מופשרים, "דגי תנובה"
  • 1 כוס אפונה ירוקה מופשרת, "סנפרוסט"
  • 1 גזר חתוך לגפרורים דקים
  • 1 כפית שמן
רכיבי רוטב קארי:
  • 1 מיכל חלב קוקוס, 250 מ״ל
  • 1 כף אבקת קארי צהובה
  • ½ כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקלחת קטנה מערבבים חלב קוקוס, קארי ומלח, מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מחממים שמן במחבת ומניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה.

  • 03.

    מטגנים כדקה.

  • 04.

    מסדרים את האפונה והגזר מסביב לסלמון ומוזגים את הרוטב על הפילה ועל הירקות.

  • 05.

    מכסים ומבשלים את נתחי הפילה כ- 8-10 דקות עד שכל בסיס הדג משנה צבעו (מומלץ לבדוק ולהציץ בעזרת סכין). מומלץ לאכול חם.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)