מתכון ברבוניות בטמפורה | השף הלבן

ברבוניות בטמפורה

ברבוניות בטמפורת צ'ילי ובירה שחורה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ברבוניות בטמפורה

המרכיבים ל5 מנות:

  • 10 פילה של דגי ברבוניה, חצויים לאורכם
  • 150 גרם קמח לבן
  • 1 חלבון ביצה
  • 100 מ"ל סודה מאוד קרה ומלאה בגזים
  • 100 מ"ל בירה שחורה "נשר מאלט"
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ מלימון 1
  • רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/3 לימון חתוך לפרוסות דקיקות
  • שמן קנולה לטיגון עמוק
  • 1 כוס פתיתי גבינה לפיצה מסדרת השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גבוה, מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני גבוה.

  • 02.

    מסדרים את פילה הברבוניות בצלחת רחבה ומפזרים משני צידיו מלח גס ופלפל שחור גרוס, יוצקים מעט מיץ לימון ומשרים במקרר למשך 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בסמוך לזמן הטיגון, מכינים את תערובת הטמפורה: מערבבים מעט בעזרת מזלג את החלבון, הסודה, הקמח והמלח – חשוב לא לערבב לגמרי את חומרי התערובת ולהשאיר גושים בבלילה.

  • 04.

    טובלים את פילה הברבוניה בבלילת הטמפורה כך שיהיה מכוסה לחלוטין, מנערים שאריות ומניחים בזהירות בשמן החם. כשהציפוי שחום ונפוח מוציאים לנייר סופג ומצננים מעט.

  • 05.

    בזמן הטיגון, מכניסים לתנור צלוחית בינונית עמוקה חסינת חום, שבתוכה משוטחים קלות פתיתי גבינה לפיצה מסדרת השף הלבן, ממיסים את הגבינה בתנור בחום של 180 מעלות.

  • 06.

    מגישים מיד עם פרוסות לימון קטנטנות מעל, בליווי צ'ילי מתוק וצלוחית הגבינה החמה.  

הכנת? כאן מדרגים
(60)