ברבוניות בטמפורה
ברבוניות בטמפורת צ'ילי ובירה שחורה
המרכיבים ל5 מנות:
- 10 פילה של דגי ברבוניה, חצויים לאורכם
- 150 גרם קמח לבן
- 1 חלבון ביצה
- 100 מ"ל סודה מאוד קרה ומלאה בגזים
- 100 מ"ל בירה שחורה "נשר מאלט"
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- מיץ מלימון 1
- רוטב צ'ילי מתוק
- 1/3 לימון חתוך לפרוסות דקיקות
- שמן קנולה לטיגון עמוק
- 1 כוס פתיתי גבינה לפיצה מסדרת השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר גבוה, מחממים שמן לטיגון עמוק לחום בינוני גבוה.
-
02.
מסדרים את פילה הברבוניות בצלחת רחבה ומפזרים משני צידיו מלח גס ופלפל שחור גרוס, יוצקים מעט מיץ לימון ומשרים במקרר למשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
בסמוך לזמן הטיגון, מכינים את תערובת הטמפורה: מערבבים מעט בעזרת מזלג את החלבון, הסודה, הקמח והמלח – חשוב לא לערבב לגמרי את חומרי התערובת ולהשאיר גושים בבלילה.
-
04.
טובלים את פילה הברבוניה בבלילת הטמפורה כך שיהיה מכוסה לחלוטין, מנערים שאריות ומניחים בזהירות בשמן החם. כשהציפוי שחום ונפוח מוציאים לנייר סופג ומצננים מעט.
-
05.
בזמן הטיגון, מכניסים לתנור צלוחית בינונית עמוקה חסינת חום, שבתוכה משוטחים קלות פתיתי גבינה לפיצה מסדרת השף הלבן, ממיסים את הגבינה בתנור בחום של 180 מעלות.
-
06.
מגישים מיד עם פרוסות לימון קטנטנות מעל, בליווי צ'ילי מתוק וצלוחית הגבינה החמה.