סלמון ברוטב יין לבן של בן שי
בחג הזה תבשלו ביין! בן שי משתף במדריך שלו להכנת סלמון עסיסי ברוטב יין קרמי, והשוס? המנה פרווה לחלוטין. בתיאבון!

המרכיבים ל כ-5 אנשים:
- פילה שלם סלמון 100% דג של תנובה
- כף דבש
- כף של מחמאה (תחליף לחמאה לשומרים)
- בצל שאלוט / סגול קצוץ דק
- כוס יין לבן
- כפית חרדל
- מיכל שמנת צמחית לבישול של תנובה
- מלח ופלפל שחור
- סוכר לבן אם צריך (פירוט למטה)
- שמיר קצוץ או כל עשב תיבול אחר שאוהבים
הוראות הכנה:
-
01.
ממליחים את הדג ומכניסים למקרר למשרה של עד שעתיים.
-
02.
הדג יספוג את המלח, יתובל מבפנים, וגם - זה עוזר למנוע מהחלבון הלבן שיוצא מהדג באפייה לצאת.
-
03.
מורחים את הדג בשכבת דבש ומכניסים לתנור על 120 מעלות למשך 20-25 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
ניתן להשתמש במבער כדי לשרוף מעט את הדבש ולקבל צבע + טעם מעושן או לשים אותו מתחת לגריל בתנור אם יש לכם.
-
05.
לרוטב - נוסיף כף מחמאה למחבת ונטגן בה בצל שאלוט קצוץ דק עד שיהפוך שקוף.
-
06.
מוסיפים כוס יין לבן ומצמצמים עד שנשאר כחצי ממנו.
-
07.
נוסיף מיכל קטן של שמנת צמחית, כפית חרדל, מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב עד לאחידות.
-
08.
נבשל עד שנקבל את המרקם הרצוי, בשלב הזה תטעמו - אם הרוטב מרגיש מעט חמוץ (בגלל היין כנראה) תוסיפו קצת סוכר לבן וזה יסדר את הטעם.
-
09.
נכבה את האש ונוסיף את השמיר הקצוץ ונערבב.
-
10.
נגיש ונהנה מכל ביס.