סלמון ברוטב יין לבן של בן שי | השף הלבן

סלמון ברוטב יין לבן של בן שי

בחג הזה תבשלו ביין! בן שי משתף במדריך שלו להכנת סלמון עסיסי ברוטב יין קרמי, והשוס? המנה פרווה לחלוטין. בתיאבון!

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלמון ברוטב יין לבן של בן שי
צילום: בן שי עיצוב: בן שי

המרכיבים ל כ-5 אנשים:

  • פילה שלם סלמון 100% דג של תנובה
  • כף דבש
  • כף של מחמאה (תחליף לחמאה לשומרים)
  • בצל שאלוט / סגול קצוץ דק
  • כוס יין לבן
  • כפית חרדל
  • מיכל שמנת צמחית לבישול של תנובה
  • מלח ופלפל שחור
  • סוכר לבן אם צריך (פירוט למטה)
  • שמיר קצוץ או כל עשב תיבול אחר שאוהבים
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממליחים את הדג ומכניסים למקרר למשרה של עד שעתיים.

  • 02.

    הדג יספוג את המלח, יתובל מבפנים, וגם - זה עוזר למנוע מהחלבון הלבן שיוצא מהדג באפייה לצאת.

  • 03.

    מורחים את הדג בשכבת דבש ומכניסים לתנור על 120 מעלות למשך 20-25 דקות.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 04.

    ניתן להשתמש במבער כדי לשרוף מעט את הדבש ולקבל צבע + טעם מעושן או לשים אותו מתחת לגריל בתנור אם יש לכם.

  • 05.

    לרוטב - נוסיף כף מחמאה למחבת ונטגן בה בצל שאלוט קצוץ דק עד שיהפוך שקוף.

  • 06.

    מוסיפים כוס יין לבן ומצמצמים עד שנשאר כחצי ממנו.

  • 07.

    נוסיף מיכל קטן של שמנת צמחית, כפית חרדל, מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב עד לאחידות.

  • 08.

    נבשל עד שנקבל את המרקם הרצוי, בשלב הזה תטעמו - אם הרוטב מרגיש מעט חמוץ (בגלל היין כנראה) תוסיפו קצת סוכר לבן וזה יסדר את הטעם.

  • 09.

    נכבה את האש ונוסיף את השמיר הקצוץ ונערבב.

  • 10.

    נגיש ונהנה מכל ביס.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.