סלמון ברוטב יין לבן של בן שי
בחג הזה תבשלו ביין! בן שי משתף במדריך שלו להכנת סלמון עסיסי ברוטב יין קרמי, והשוס? המנה פרווה לחלוטין. בתיאבון!

המרכיבים ל כ-5 אנשים:
- פילה שלם סלמון 100% דג של תנובה
- כף דבש
- כף של מחמאה (תחליף לחמאה לשומרים)
- בצל שאלוט / סגול קצוץ דק
- כוס יין לבן
- כפית חרדל
- מיכל שמנת צמחית לבישול של תנובה
- מלח ופלפל שחור
- סוכר לבן אם צריך (פירוט למטה)
- שמיר קצוץ או כל עשב תיבול אחר שאוהבים
הוראות הכנה:
- 
								01.
								ממליחים את הדג ומכניסים למקרר למשרה של עד שעתיים. 
- 
								02.
								הדג יספוג את המלח, יתובל מבפנים, וגם - זה עוזר למנוע מהחלבון הלבן שיוצא מהדג באפייה לצאת. 
- 
								03.
								מורחים את הדג בשכבת דבש ומכניסים לתנור על 120 מעלות למשך 20-25 דקות. טיימר מופעל
- 
								04.
								ניתן להשתמש במבער כדי לשרוף מעט את הדבש ולקבל צבע + טעם מעושן או לשים אותו מתחת לגריל בתנור אם יש לכם. 
- 
								05.
								לרוטב - נוסיף כף מחמאה למחבת ונטגן בה בצל שאלוט קצוץ דק עד שיהפוך שקוף. 
- 
								06.
								מוסיפים כוס יין לבן ומצמצמים עד שנשאר כחצי ממנו. 
- 
								07.
								נוסיף מיכל קטן של שמנת צמחית, כפית חרדל, מלח ופלפל לפי הטעם ונערבב עד לאחידות. 
- 
								08.
								נבשל עד שנקבל את המרקם הרצוי, בשלב הזה תטעמו - אם הרוטב מרגיש מעט חמוץ (בגלל היין כנראה) תוסיפו קצת סוכר לבן וזה יסדר את הטעם. 
- 
								09.
								נכבה את האש ונוסיף את השמיר הקצוץ ונערבב. 
- 
								10.
								נגיש ונהנה מכל ביס. 
 
									

