תבשיל שייטל בשלוש פטריות
מתלבטים מה לבשל השבת? בואו לנסות תבשיל בקר עסיסי ועשיר בטעמים
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4 מנות:
- 800 גרם קוביות שייטל "אדום אדום" בגודל של כ- 2 X 2 ס"מ
- 4 כפות שמן קנולה
- 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
- מלח ופלפל שחור טחון לפי טעם
- 2 ענפי טימין/קורנית טרי
- 1 כוס גבעולי סלרי אמריקאי חתוך באורך 11/2 ס"מ
- כוס מים או מרק עוף
הפטריות:
- ½1 סלסלות פטריות שמפניון חצויות
- 1 סלסלת פטריות ירדן חצויות
- 1 סלסלת פטריות פורטבלו (חורש) פרוסות גס
- 3 כפות שמן קנולה
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס בצל ירוק חתוך
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר כבד, מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה.
-
02.
מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה. מתבלים, מוסיפים את הסלרי והנוזלים ומביאים לרתיחה.
-
03.
מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה כשעה תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.
-
04.
מטגנים במחבת גדולה חמה מאד, את הפטריות (כל סוג בנפרד ולהשתדל בכמות קטנה בכל פעם) עד להשחמה, מתבלים ומוסיפים לתבשיל. ממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את הבצל הירוק ומתקנים תיבול.
הכנת? כאן מדרגים