תבשיל עוף וארטישוק
תבשיל עוף עם עגבניות מרוסקות ותחתיות ארטישוק או תפוחי אדמה לפי בחירתכם, טעים ופשוט להכנה!
בשרי
סוג מתכון
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות יפות:
- 4 מנות עוף [אני מכניסה גם מפרוסות כתף כבש ]
- 300 גרם בצל קצוץ
- 1/2 כוס שמן
- 2 עגבניות מרוסקות
- 6 תחתיות ארטישוק,ניתן להוסיף גם תפוחי אדמה
- 21/2 כוסות מים
- פלפל שחור ומלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את השמן בסיר,
-
02.
כשהשמן חם, מכניסים את הבצל ומטגנים אותו עד לקבלת צבע זהוב
-
03.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, פלפל שחור, מלח ומנות העוף
-
04.
מרתיחים את כל התערובת תוך בחישות קלות, ומוסיפים מדי פעם מים
-
05.
מבשלים על אש נמוכה במשך כשעה עם מכסה,
-
06.
לאחר פרק זמן זה מוסיפים מים עד כדי כיסוי העוף, מביאים לרתיחה, ולאחריה מוסיפים את הארטישוק או תפוחי אדמה [אפשר גם שניהם יחד]
-
07.
ממשיכים לבשל עוד 30 דקות על אש קטנה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים