מתכון תבשיל עוף ואורז בסיר אחד | השף הלבן

תבשיל עוף ואורז בסיר אחד

תבשיל עוף ואורז בסיר אחד, טעים ומתובל עם גזר ובצל.

מאת: מתכון גולש
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
תבשיל עוף ואורז בסיר אחד

המרכיבים ל סיר 1:

  • 8 פולקעס עוף (עם העור) מומלחים ומפולפלים
  • 1/3 כוס שמן (תירס, סויה או קנולה)
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות (או מגורר גס)
  • 2 כוסות אורז (יסמין או בסמטי)
  • ½ 2 כוסות מים רותחים (או מרק עוף או מרק ירקות)
  • 2 עלי דפנה
  • 1 מקל קינמון (אם אוהבים)
  • ½ כפית כורכום (אם אוהבים אורז צהוב)
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים היטב מחבת כבדה. כשהמחבת לוהטת מניחים את הפולקעס ומשחימים אותם יפה מכל הצדדים (אין צורך לשמן את המחבת אבל חשוב להקפיד שהמחבת תהיה חמה מאד).

  • 02.

    בזמן שהפולקעס "משתזפים" להם על המחבת (כ – 20 דקות), מחממים בסיר רחב את השמן .

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מזהיבים את הבצל וכשהוא מקבל גוון זהוב מוסיפים את הגזר.

  • 04.

    מטגנים כ – 3 דקות ומוסיפים את האורז. מערבבים היטב עד שכל גרגרי האורז מצופים בשמן.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מוסיפים לסיר את הפולקעס, מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    תוספות ושדרוגים: - אפשר להוסיף לבצל והגזר גם קוביות חצילים, קישואים, פטריות או אפונה. - אפשר להוסיף עם המים הרותחים כ- 15 חוטי זעפרן וכמה גרגרי הל.

הכנת? כאן מדרגים
(723)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.