מוקפץ פרגיות עם ברוקולי, כרובית וקשיו | השף הלבן

מוקפץ פרגיות עם ברוקולי, כרובית וקשיו

מתכון לארוחת צהרים טעימה ועשירה של רחלי קרוט עם לקט לפשטידה של סנפרוסט

מאת: רחלי קרוט
בשרי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוקפץ פרגיות עם ברוקולי, כרובית וקשיו
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל 5-6 מנות:

  • 2 כפות שמן
  • 350 גרם פרגיות חתוכות לרצועות
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/3 כוס טריאקי
  • 1/3 כוס רוטב צ'ילי
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 חבילות נודלס/אטריות אודון (מגיע מבושל בשקית וואקום)
  • ¼ שקית לקט לפשטידה של סנפרוסט
  • ½ כוס קשיו
גודל תבנית: ווק או סיר סוטאז' 28 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים בקערה את הפרגיות ומוסיפים קורנפלור, 2 כפות טריאקי, 2 כפות רוטב צ'ילי, 2 כפות סויה וכף שמן שומשום. מערבבים היטב, מכסים ושומרים במקרר חצי שעה או עד יממה.

  • 02.

    בווק גדול או סיר סוטאז' רחב שמים שמן ומטגנים את הפרגיות, עם המרינדה, עד שהפרגיות מוכנות ושינו את צבען.

  • 03.

    מוסיפים את הלקט לפשטידה וקשיו וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהירקות כבר לא קפואים. *אם משתמשים באטריות אודון אין צורך לבשל קודם ואם משתמשים בנודלס אחרים מבשלים אותם לפי הוראות היצרן.

  • 04.

    מוסיפים את הנודלס לווק ומערבבים.

  • 05.

    מוסיפים את יתרת הרטבים – טריאקי, סויה, רוטב צ'ילי ושמן שומשום ומערבבים.

  • 06.

    טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם.

הידעת?

הערות ושדרוגים:

ניתן להוסיף, בזמן טיגון הפרגיות, גם 2-3 שיני שום פרוסות ו/או 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי שקוצצים דק.

ניתן להכין את המוקפץ גם ללא נודלס ואפשר גם להמיר את הפרגיות בקוביות טופו.

במקום לקט לפשטידה אפשר להשתמש בלקט ירוק או לקט למוקפץ.

הכנת? כאן מדרגים
(0)