מוקפץ פרגיות עם ברוקולי, כרובית וקשיו
מתכון לארוחת צהרים טעימה ועשירה של רחלי קרוט עם לקט לפשטידה של סנפרוסט
המרכיבים ל 5-6 מנות:
- 2 כפות שמן
- 350 גרם פרגיות חתוכות לרצועות
- 2 כפות קורנפלור
- 1/3 כוס טריאקי
- 1/3 כוס רוטב צ'ילי
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 חבילות נודלס/אטריות אודון (מגיע מבושל בשקית וואקום)
- ¼ שקית לקט לפשטידה של סנפרוסט
- ½ כוס קשיו
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים בקערה את הפרגיות ומוסיפים קורנפלור, 2 כפות טריאקי, 2 כפות רוטב צ'ילי, 2 כפות סויה וכף שמן שומשום. מערבבים היטב, מכסים ושומרים במקרר חצי שעה או עד יממה.
-
02.
בווק גדול או סיר סוטאז' רחב שמים שמן ומטגנים את הפרגיות, עם המרינדה, עד שהפרגיות מוכנות ושינו את צבען.
-
03.
מוסיפים את הלקט לפשטידה וקשיו וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהירקות כבר לא קפואים. *אם משתמשים באטריות אודון אין צורך לבשל קודם ואם משתמשים בנודלס אחרים מבשלים אותם לפי הוראות היצרן.
-
04.
מוסיפים את הנודלס לווק ומערבבים.
-
05.
מוסיפים את יתרת הרטבים – טריאקי, סויה, רוטב צ'ילי ושמן שומשום ומערבבים.
-
06.
טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם.
הידעת?
הערות ושדרוגים:
ניתן להוסיף, בזמן טיגון הפרגיות, גם 2-3 שיני שום פרוסות ו/או 1 ס"מ ג'ינג'ר טרי שקוצצים דק.
ניתן להכין את המוקפץ גם ללא נודלס ואפשר גם להמיר את הפרגיות בקוביות טופו.
במקום לקט לפשטידה אפשר להשתמש בלקט ירוק או לקט למוקפץ.