מתכון תבשיל בשר בקארי וחלב קוקוס | השף הלבן

תבשיל בשר בקארי וחלב קוקוס

תבשיל בסגנון הודי נפלא עם רוטב קארי סמיך ועשיר

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תבשיל בשר בקארי וחלב קוקוס

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1 מגש קוביות לתבשילי קדירה "אדום אדום" (750 גר’)
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 פחיות חלב קוקוס
  • צרור בצל ירוק חלק לבן + קצוץ לרצועות
  • 4 לבבות דקל פרוס לעיגולים 1 ס"מ
  • 1 כף שמן
לקארי:
  • זרוע של 3 ס"מ ג'ינג'ר טרי
  • 1 שן שום בינונית
  • 2 כפיות שטוחות קארי
  • 1 כפית כמון
  • 1 פלפל שאטה קטן חריף
  • ½1 כפית מלח
  • ½1 כפיות מחוקות סוכר
  • ¼ כוס מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    טוחנים את כל רכיבי תערובת הקארי במעבד מזון לתערובת ללא גושים.

  • 02.

    מחממים שמן בסיר לחום גבוה ומוסיפים את קוביות הבשר. מטגנים את הבשר תוך כדי ערבוב לקבלת חריכה קלה מכל הצדדים.

  • 03.

    מוסיפים את תערובת הקארי לסיר ומערבבים היטב עד שמתקבל פיזור אחיד של התבלינים על קוביות הבשר.

  • 04.

    מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לבינונית נמוכה ומבשלים כשעה בסיר ללא מכסה תוך שמירה על בעבוע קל.

  • 05.

    מוסיפים לסיר את החלב קוקוס וממשיכים לבשל שעה נוספת.

  • 06.

    בתם השעה, מוסיפים לסיר את לבבות הדקל והבצל הירוק ומבשלים 1/2 שעה נוספת.

  • 07.

    מכבים ומגישים בצלחות עמוקות על מצע של אורז לבן.

הכנת? כאן מדרגים
(240)