שזיפים, משמשים ותאנים ממולאים בשר, צנוברים ונענע
שילוב נפלא של פירות יבשים ובשר ברוטב מתקתק
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6:
- 1/4 כוס רכז רימונים
- 1/4 כוס סילאן
- 4 כוסות מים
- סרט קליפת תפוז מ 1/2 תפוז (לא חובה)
- 1/2 בצל
- 1 גבעול סלרי
- 1 עלה דפנה
- מלח, פלפל
למילוי:
- 250 גרם בשר טחון "אדום אדום"
- 1/2 בצל מגורר וסחוט
- 1 שן שום כתושה
- 2 כפות עלי נענע קצוצים או נענע מיובשת
- 3 כפות צנוברים
- מלח, פלפל
- 30 יחידות של שזיפים, משמשים ותאנים ללא עוקץ
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הפירות היבשים בקערה עם מים ומניחים לשעה. מסננים ובעזרת סכין חדה חורצים בכל פרי ליצירת כיס. בעזרת האצבע "פותחים" את שולי הפרי ויוצרים כיס.
-
02.
מערבבים היטב את מרכיבי המילוי. לשים בידיים לעיסה אחידה. בעזרת כפית ממלאים כל פרי במילוי בשר ומניחים במגש.
-
03.
שמים את מרכיבי הרוטב בסיר רחב או מחבת עמוקה ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומניחים בסיר בצפיפות את הפירות הממולאים. מכסים ומבשלים כ 40 דקות עד שהבשר עשוי והרוטב מסמיך מעט. במהלך הבישול מזלפים מהרוטב על הבשר.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את הפירות הממולאים לצלחת הגשה, מסננים את הרוטב, יוצקים על הפירות הממולאים ומגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים