שזיפים, משמשים ותאנים ממולאים בשר, צנוברים ונענע | השף הלבן

שזיפים, משמשים ותאנים ממולאים בשר, צנוברים ונענע

שילוב נפלא של פירות יבשים ובשר ברוטב מתקתק

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שזיפים, משמשים ותאנים ממולאים בשר, צנוברים ונענע
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל6:

  • 1/4 כוס רכז רימונים
  • 1/4 כוס סילאן
  • 4 כוסות מים
  • סרט קליפת תפוז מ 1/2 תפוז (לא חובה)
  • 1/2 בצל
  • 1 גבעול סלרי
  • 1 עלה דפנה
  • מלח, פלפל
למילוי:
  • 250 גרם בשר טחון "אדום אדום"
  • 1/2 בצל מגורר וסחוט
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפות עלי נענע קצוצים או נענע מיובשת
  • 3 כפות צנוברים
  • מלח, פלפל
  • 30 יחידות של שזיפים, משמשים ותאנים ללא עוקץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הפירות היבשים בקערה עם מים ומניחים לשעה. מסננים ובעזרת סכין חדה חורצים בכל פרי ליצירת כיס. בעזרת האצבע "פותחים" את שולי הפרי ויוצרים כיס.

  • 02.

    מערבבים היטב את מרכיבי המילוי. לשים בידיים לעיסה אחידה. בעזרת כפית ממלאים כל פרי במילוי בשר ומניחים במגש.

  • 03.

    שמים את מרכיבי הרוטב בסיר רחב או מחבת עמוקה ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומניחים בסיר בצפיפות את הפירות הממולאים. מכסים ומבשלים כ 40 דקות עד שהבשר עשוי והרוטב מסמיך מעט. במהלך הבישול מזלפים מהרוטב על הבשר.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    מוציאים את הפירות הממולאים לצלחת הגשה, מסננים את הרוטב, יוצקים על הפירות הממולאים ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)