שוקי עוף ושזיפים ברוטב יין בניחוח אניס | השף הלבן

שוקי עוף ושזיפים ברוטב יין בניחוח אניס

שוקי עוף מבושלות ביין לבן מתובל בכוכבי אניס בתוספת שזיפים מיובשים בשני צבעים – שחורים מתוקים ושזיפי אלוצ'ה צהובים חמצמצים. מנה צבעונית קלת הכנה.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שוקי עוף ושזיפים ברוטב יין בניחוח אניס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 8:

  • 8 שוקיים "עוף תנובה"
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום גדולות קלופות ומעוכות
  • 12 שזיפים שחורים מיובשים מגולענים
  • 12 שזיפי אלוצ'ה צהובים מגולענים
  • מלח ופלפל
  • ½1 כוסות יין לבן חצי יבש
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • 5 כוכבי אניס
  • 6 ראשי ציפורן
  • 3 כפות סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מייבשים את שוקי העוף במגבות נייר. מחממים את השמן בסוטאז בקוטר 30-28 ס"מ. מטגנים את שוקי העוף בשמן החם במשך כ־10 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מוסיפים לסוטאז את השום ואת שני סוגי השזיפים ומטגנים דקה. מתבלים במלח ובפלפל.

  • 03.

    יוצקים למחבת את היין, מוסיפים חומץ, אניס, ציפורן וסוכר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה 30 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. מכסים ומבשלים במשך 30-20 דקות נוספות.טיפ: אם לא מצאתם שזיפי אלוצ'ה, החליפו אותם במשמשים אוזבקיים מיובשים או במשמשים מיובשים רגילים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.