רוסטביף במלח גס
אין על מנת בשר מנתח איכותי בליווי תבלינים טעימים שנעשה בצלייה. קחו לכם הפסקה מהחיים ופשוט תהנו

המרכיבים ל 10 מנות:
- 1.5 ק"ג נתח סינטה או כף "אדום אדום"
- 3 ק"ג מלח גס
- 2 חלבוני ביצה
- חופן גדול של גבעולי תימין
- 3 שיני שום גדולות פרוסות עבה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש תנור ל ºC
-
02.
מערבבים בקערה גדולה מלח גס עם החלבונים.
-
03.
בידיים רטובות מניחים שכבה דקה (½ ס"מ) מהמלח בתחתית התבנית ומניחים מעל את נתח בשר .
-
04.
מפזרים על הבשר (בחלקו העליון) תימין ופרוסות שום.
-
05.
עוטפים את הנתח מכל הצדדים במלח הנותר ומהדקים היטב.
-
06.
צולים בתנור המחומם מראש ל ºC220 כ ½ שעה ומוציאים מהתנור.
-
07.
לאחר 10 דקות של שהייה מחוץ לתנור, שוברים את שכבת המלח העליונה ומחלצים את הרוסטביף. מאפשרים מנוחה של כ 20 דקות- ½ שעה נוספת. פורסים פרוסות דקות ומגישים בתוספת סלט ירוק מרענן.
טיימר מופעל