רוסטביף אונטריב בפסטו אגוזי-לוז
מנה מפוארת, טעימה ומשביעה
המרכיבים ל8 מנות:
- 1/4 כוס שמן קנולה או תירס
- מיץ מחצי לימון טרי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כף ממרח חרדל דיז’ון
- 3 כפות אגוזי לוז קלופים קלויים וגרוסים גס
- 1.5 ק"ג אונטריב קשור "אדום אדום"
- 3 כפות שמן זית
- פלפל שחור גרוס
- מלח רגיל/גס לפי הטעם (מומלץ להשתמש במלח ים)
- 2 כוסות דחוסות של צרור וחצי עלי בזיליקום (ריחן)
- 3 שיני שום
- 1/2 כוס אגוזי לוז קלופים
- 1/4 כוס שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מוציאים את הנתח מהמקרר על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר.
-
02.
מחממים תנור לחום גבוה כ-200 מעלות.
-
03.
להכנת רוטב הפסטו: מכניסים לבלנדר או מעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום והאגוזים ומרסקים מעט. מוסיפים בהדרגה את השמן תוך כדי עיבוד, עד ליצירת תערובת אחידה וחלקה. מתבלים במיץ לימון מלח ופלפל.
-
04.
מחממים מחבת לחום גבוה ויוצקים את שמן הזית. צורבים את נתח הבשר מכל צידיו לקבלת השחמה יפה.
-
05.
מניחים את הנתח על רשת צלייה המונחת מעל לתבנית עם מעט מים (התבנית מיועדת לספיגת הנוזלים המצטברים במהלך הצלייה).
-
06.
מורחים שכבה דקה של חרדל על הבשר ומעסים היטב עד שרובו ייספג בנתח.
-
07.
מורחים מעל כ- 3/4 מתערובת הפסטו.
-
08.
צולים בתנור החם כ-40 דקות לדרגת הכנה מידיום עד מידיום וול (הנתח מתאים לדרגת צלייה מידיום ומעלה).
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים מהתנור ומושחים בפסטו הנותר. זורים מעל את אגוזי הלוז הקלויים והגרוסים משהים כ- 5 דקות נוספות ופורסים. זמני צלייה: האונטריב יכול להגיע במשקלים של
טיימר מופעל
-
10.
5 ק"ג עד ל-2 ק"ג. חישוב הצלייה נעשה לנתח של
-
11.
5 ק"ג. לנתחים במשקל גבוה יותר, על כל 100 גר’ יש להוסיף כ- 4 דקות של צלייה, כלומר לנתח של 2 ק"ג זמן הצלייה יהיה כ-60 דקות. אם הנתח משחים לאחר כ-50 דקות יש לכסותו ביריעת נייר כסף.
טיימר מופעל
-
12.
25pt">
-
13.
25pt; width:276pt">הנה גם מתכון לרוסטביף אנטריקוט חגיגי ועסיסי