מתכון רוסטביף אונטריב בפסטו אגוזי-לוז | השף הלבן

רוסטביף אונטריב בפסטו אגוזי-לוז

מנה מפוארת, טעימה ומשביעה

מאת: מתכון מאתר "אדום אדום"
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רוסטביף אונטריב בפסטו אגוזי-לוז

המרכיבים ל8 מנות:

  • 1/4 כוס שמן קנולה או תירס
  • מיץ מחצי לימון טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כף ממרח חרדל דיז’ון
לקישוט:
  • 3 כפות אגוזי לוז קלופים קלויים וגרוסים גס
  • 1.5 ק"ג אונטריב קשור "אדום אדום"
  • 3 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח רגיל/גס לפי הטעם (מומלץ להשתמש במלח ים)
לפסטו אגוזי לוז: (אפשר גם לשנות לאגוזים שונים)
  • 2 כוסות דחוסות של צרור וחצי עלי בזיליקום (ריחן)
  • 3 שיני שום
  • 1/2 כוס אגוזי לוז קלופים
  • 1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מוציאים את הנתח מהמקרר על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר.

  • 02.

    מחממים תנור לחום גבוה כ-200 מעלות.

  • 03.

    להכנת רוטב הפסטו: מכניסים לבלנדר או מעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום והאגוזים ומרסקים מעט. מוסיפים בהדרגה את השמן תוך כדי עיבוד, עד ליצירת תערובת אחידה וחלקה. מתבלים במיץ לימון מלח ופלפל.

  • 04.

    מחממים מחבת לחום גבוה ויוצקים את שמן הזית. צורבים את נתח הבשר מכל צידיו לקבלת השחמה יפה.

  • 05.

    מניחים את הנתח על רשת צלייה המונחת מעל לתבנית עם מעט מים (התבנית מיועדת לספיגת הנוזלים המצטברים במהלך הצלייה).

  • 06.

    מורחים שכבה דקה של חרדל על הבשר ומעסים היטב עד שרובו ייספג בנתח.

  • 07.

    מורחים מעל כ- 3/4 מתערובת הפסטו.

  • 08.

    צולים בתנור החם כ-40 דקות לדרגת הכנה מידיום עד מידיום וול (הנתח מתאים לדרגת צלייה מידיום ומעלה).

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 09.

    מוציאים מהתנור ומושחים בפסטו הנותר. זורים מעל את אגוזי הלוז הקלויים והגרוסים משהים כ- 5 דקות נוספות ופורסים. זמני צלייה: האונטריב יכול להגיע במשקלים של

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 10.

    5 ק"ג עד ל-2 ק"ג. חישוב הצלייה נעשה לנתח של

  • 11.

    5 ק"ג. לנתחים במשקל גבוה יותר, על כל 100 גר’ יש להוסיף כ- 4 דקות של צלייה, כלומר לנתח של 2 ק"ג זמן הצלייה יהיה כ-60 דקות. אם הנתח משחים לאחר כ-50 דקות יש לכסותו ביריעת נייר כסף.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 12.

    25pt">

  • 13.

    25pt; width:276pt">הנה גם מתכון לרוסטביף אנטריקוט חגיגי ועסיסי

הכנת? כאן מדרגים
(106)