מתכון קציצות תרד ובשר עם רוטב לימון ועשבי תיבול | השף הלבן

קציצות תרד ובשר עם רוטב לימון ועשבי תיבול

רוטב הלימון ועשבי התיבול מחוזק בשום ובצ'ילי קצוץ, והוא ליווי מושלם לקציצות הרכות והעדינות האלה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קציצות תרד ובשר עם רוטב לימון ועשבי תיבול

המרכיבים ל16 יחידות:

מרכיבים:
  • 3 כפות עלי ריחן קצוצים
  • 3 כפות לימון כבוש קצוץ דק
  • ¾ כוס פירורי לחם יבשים + ½ כוס פירורי לחם לציפוי
  • 1 ביצה גדולה
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
  • ½ כפית פלפל שחור טחון טרי
  • מלח
  • שמן לטיגון
לרוטב הלימון ועשבי התיבול:
  • ½ כוס דחוסה עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 3 כפות עלי ריחן קצוצים
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות לימון כבוש קצוץ דק
  • 2 כפות מהנוזלים של הלימון הכבוש
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 5 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 5 כפות שמן זית
  • ½-1 כפית פלפלון צ'ילי אדום קצוץ דק־דק
  • קורט נדיב של מלח
לקציצות:
  • 400 גרם מדליוני תרד "סנפרוסט" מופשרים
  • 250 גרם בשר טחון "אדום אדום"
  • 50 גרם אגוזי מלך (טריים!) קצוצים דק
  • 1 בצל קטן קלוף ומגורר
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½ כוס דחוסה עלי פטרוזיליה קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שופכים את הנוזלים שהצטברו בתחתית הכלי שבו הפשרתם את מדליוני התרד. סוחטים קלות את המדליונים המופשרים (לא יותר מדי, רק כדי להיפטר מחלק מהנוזלים), ומעבירים את התרד הסחוט לקערת ערבוב. מוסיפים בשר, אגוזים, בצל, שום, פטרוזיליה וריחן, לימון כבוש, ¾ כוס פירורי לחם, ביצה, אבקת סודה לשתייה, פלפל ומלח לפי הטעם. מערבבים ולשים היטב לתערובת אחידה. מכסים ומשהים במקרר 30-20 דקות, עד שהתערובת מתייצבת.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מכינים את הרוטב. שמים את כל המצרכים בקערה, ומערבבים היטב. (אם מכינים את הקציצות מראש, עדיף לדחות את הכנת הרוטב למועד סמוך להגשה.)

  • 03.

    צרים מתערובת התרד והבשר 16 קציצות עגולות פחוסות (כ־¼ כוס מידה של תערובת בקציצה). מפזרים את פירורי הלחם הנותרים בצלחת, ומצפים את הקציצות בשכבה דקה של פירורי לחם.

  • 04.

    מחממים שמן בעומק 2 ס"מ במחבת גדולה. מטגנים את הקציצות מעל להבה בינונית עד שהן מזהיבות משני צדיהן. מוציאים את הקציצות למגש מרופד בשכבה כפולה של נייר סופג, ושומרים על חומן עד להגשה.

  • 05.

    מגישים את הקציצות עם הרוטב - אורז לבן הוא התוספת האידיאלית.  

הכנת? כאן מדרגים
(77)