קציצות תפוחי אדמה ובטטה עם בקר ופטריות
קציצות תפוחי אדמה ובטטה עם בקר ופטריות, מנה ראשונה כובשת ומרשימה.
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 בצל לבן, חתוך לקוביות קטנות
- 6 פטריות בינוניות קצוצות
- מלח
- עלים מחצי ענף בינוני של תימין קצוצים
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בטטה בינונית
- 1 כף צנובר
- 200 גרם בשר בקר טחון טרי
- פלפל שחור
- 2 ביצים טרופות
- 2 כפות פרורי לחם
- 1/2 כפית קמח
- 1/3 כוס פטרוזיליה
- שמן לטיגון
- חצי חופן עירית קצוצה דק
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת טפלון וקולים את הצנובר ללא שומן לדקה מעל חום בינוני, מוציאים מהמחבת ומצננים על צלחת.
-
02.
מחממים במחבת קטנה כף שמן זית ומאדים את הבצל כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את הפטריות , קורט מלח והתימין. צולים כ-2 דקות ומצננים.
טיימר מופעל
-
04.
מבשלים את תפוחי האדמה והבטטה עם הקליפה עד לריכוך. מצננים, קולפים ומועכים היטב עם מזלג.
-
05.
מערבבים לעיסה אחידה את תפוחי האדמה, הבטטה, חצי כפית קמח, הבשר, 2 קורט מלח, מעט פלפל שחור, 2 ביצים, 2 כפות פרורי לחם , פטרוזיליה והצנובר הקלוי
-
06.
מעל חום בינוי מחממים שמן בגובה חצי ס"מ וצולים את הקציצות מ-2 הצדדים עד לקבלת צבע שחום .
-
07.
מגישים חם עם קישוט של עירית קצוצה.
הכנת? כאן מדרגים