קנלוני בולונז ופטריות
מתכון פסטה עם בשר טרי טחון כמנה עיקרית או תוספת
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 כף שמן זית
- 1/2 בצל קצוץ
- 1/2 סלסלת פטריות מכל סוג שהוא, חתוכות קטן
- 1/2 כפית שום כתוש
- 1 כף טריאקי
- 2 כפות קטשופ
- טבסקו
- 400 גרם בשר בקר טחון
- 6 עגבניות בשלות חתוכות ל-1/4
- 12 צינורות קנלוני יבש
- 1/2 פלפל אדום
- 1 כפית עלי אורגנו טרי
- מלח
- סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור מראש ל-180 מעלות.
-
02.
מחממים במחבת כף שמן זית
-
03.
צולים מעט את הבצל הקצוץ ומוסיפים את הפטריות לטיגון קל ולבסוף מוסיפים השום הכתוש לעוד דקה של טיגון.
-
04.
מוסיפים את הבקר הטחון עם כף טריאקי, 2 כפות קטשופ , 2-4 טיפות טבסקו וקורט מלח.
-
05.
מערבבים 3 דקות לבישול עדין ומצננים. (הבשר לא יהיה מוכן במלואו).
טיימר מופעל
-
06.
ממלאים את צינורות הקנלוני בתערובת הבשר, דוחסים מעט.
-
07.
במעבד מזון טוחנים את העגבניות הטריות עם כפית עלי אורגנו טרי, מלח, 4 כפות מים, מעט סוכר וחצי פלפל אדום. מרקם הרוטב צריך להיות מעט נוזלי ואחיד.
-
08.
מחממים מעט את רוטב העגבניות בסיר.
-
09.
מעבירים את רוטב העגבניות החם לכלי פיירקס בינוני .
-
10.
מסדרים את הקנלוני בתוך הרוטב.
-
11.
גובה הרוטב צריך להיות לפחות 3/4 גובה הקנלוני.
-
12.
מנערים בזהירות את כלי הפיירקס לפיזור אחיד של הרוטב.
-
13.
מכסים בנייר כסף ואופים 25-30 דקות בתנור החם עד שהקנלוני מתרככים.
טיימר מופעל
-
14.
מסירים את נייר הכסף וצולים עד לקבלת צבע מעט שחום.