קדרת פול ירוק ופרגית עם טחינה ונענע
מנה עיקרית נפלאה לחג שמשלבת מכל טוב המטבח הישראלי
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: גיא וגלעד צלמים
המרכיבים ל6:
- 1 שקית פול ירוק (800 גרם) מוקפא סנפרוסט
- 8 נתחי פרגית חתוכים לרצועות
- 4 שיני שום פרוסות דק
לרוטב:
- 1 כוס טחינה גולמית
- 1/2 כוס דבש תמרים (סילאן)
- מיץ מלימון טרי
- 1 כוס מים
- מלח
- פלפל שחור גרוס עדין
לקישוט:
- 1/2 צרור נענע קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
צולים את נתחי הפרגית במחבת כ-3 דקות מכל צד, מוציאים ומניחים בצד.
-
02.
מבשלים את הפול לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
-
03.
מערבבים בעזרת מטרפה את חומרי הרוטב ומעבירים למחבת. מוסיפים את הפול והשום ומבשלים כ-3 דקות. להגשה: מניחים במרכז הצלחת את הפול, שמים מעל את הפרגית ומזליפים מעל רוטב טחינה. לגיוון: מומלץ להגיש על מצע של אורז ולעטר בנענע טרייה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים