מתכון מנה עיקרית: קדרת פול ירוק ופרגית עם טחינה ונענע | השף הלבן

קדרת פול ירוק ופרגית עם טחינה ונענע

מנה עיקרית נפלאה לחג שמשלבת מכל טוב המטבח הישראלי

מאת: טל כהן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קדרת פול ירוק ופרגית עם טחינה ונענע
צילום: גיא וגלעד צלמים

המרכיבים ל6:

  • 1 שקית פול ירוק (800 גרם) מוקפא סנפרוסט
  • 8 נתחי פרגית חתוכים לרצועות
  • 4 שיני שום פרוסות דק
לרוטב:
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס דבש תמרים (סילאן)
  • מיץ מלימון טרי
  • 1 כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס עדין
לקישוט:
  • 1/2 צרור נענע קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

        צולים את נתחי הפרגית  במחבת כ-3  דקות מכל צד, מוציאים  ומניחים בצד.

  • 02.

        מבשלים את הפול לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

  • 03.

        מערבבים בעזרת מטרפה את חומרי הרוטב  ומעבירים למחבת. מוסיפים את הפול והשום ומבשלים כ-3 דקות.    להגשה: מניחים  במרכז הצלחת את הפול, שמים מעל את הפרגית ומזליפים מעל רוטב טחינה.    לגיוון: מומלץ להגיש על מצע של אורז ולעטר בנענע טרייה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)