קדירת בקר ושורשים עם חומוס ומנגולד
קבלו מתכון לקדירת שורשים ובשר בקר מושלמת וממש לא מסובכת להכנה בזכות הלקטים של "סנפרוסט" המקצרים כאן משמעותית את זמן ההכנה

המרכיבים ל 8 מנות:
- 1 שקית (800 גרם) לקט שורשים מוקפא, סנפרוסט
- 1.5 ק"ג בשר בקר מספר 5, חתוך לקוביות של 1X1 ס"מ "אדום אדום"
- 1 כף שמן זית
- 4 כפות חרדל דיז'ון
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 שקית (400 גרם) גרגירי חומוס מוקפאים סנפרוסט
- צרור עלי מנגולד, חתוכים למקטעים של 1 ס"מ
- 1 כוס מים
- 1 גבעול רוזמרין
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 150 גרם אגוזי מלך, קלויים
- עלים מ-5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים בסיר עמוק מים עם כף מלח, מבשלים את השורשים כ-15 דקות ומסננים.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים את החרדל, הפפריקה, והשום בקערה קטנה ומניחים בצד.
-
03.
מחממים בסיר ברזל יצוק על להבה בינונית שמן זית, צולים את הבשר עד להשחמה, מוסיפים את השורשים ואת גבעול הרוזמרין, מטגנים כ-2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את החומוס, המנגולד ותערובת החרדל ומערבבים היטב, מוסיפים כוס מים, מכסים ומבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית, ממשיכים לבשל 10 דקות נוספות ללא מכסה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
טיימר מופעל
-
05.
מורידים מהלהבה, מפזרים אגוזי מלך ופטרוזיליה ומגישים