מתכון צלי עגל מנתח קפוא | השף הלבן

צלי עגל מנתח קפוא

מתכון למאכל הבסיסי, שיקשט בחגיגיות כל שולחן חגיגי

מאת: שף אבי שליסל
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צלי עגל מנתח קפוא

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 1 ק”ג בשר בקר
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות
  • 2גזרים חתוכים לקוביות
  • 3 גבעולי סלרי
  • 2 כוסות יין אדום
  • 2 כפות אבקת מרק פרווה
  • 1 כף קמח להסמכה
  • עשבי תיבול

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את הבשר

  • 02.

    צולים במחבת את הנתח מכל הכיוונים ומניחים בסיר עם מכסה שיכול להיכנס לתנור.

  • 03.

    באותה המחבת צולים את הירקות ומניחים מתחת לבשר.

  • 04.

    מוסיפים למחבת את אבקת המרק והקמח מערבבים מעט לספיגת מיצי הבשר ושופכים את היין להמסת כל המשקעים.

  • 05.

    שופכים את הנוזל שנוצר על הבשר עליו להיות כ-1/2 מגובה הבשר במידה וחסר יש להוסיף מים.

  • 06.

    מוסיפים עשבי תיבול ומכסים את הסיר מכניסים לתנור בחום 170 מעלות 45 דקות לכל קילוגרם בשר .

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 07.

    כשהבשר מוכן פורסים ומגישים עם הרוטב שנוצר (רוטב זה הוא בסיס להכנת כל מיני רטבים לבשר).

הכנת? כאן מדרגים
(382)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.