צלי בשר וירקות שורש
מנה עיקרית נהדרת לארוחת ליל הסדר – מתכון פשוט של אפרת ליכטנשטט לצלי בקר וירקות שורש בבישול ארוך, איטי וטעים שכל אחד יכול להכין
בשרי
סוג מתכון
מעל שעה
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל 5-6- מנות:
- 1 קילו בשר מספר חמש (כתף) חתוך לחתיכות בגודל 4x4 ס״מ בערך
- 3 כפות שמן
- ½1 כפיות מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- 3 גזרים בינוניים חתוכים גס
- סלסלת פטריות שמפיניון
- 1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
- 1 שורש סלרי קלוף וחתוך גס
- 1 כרישה בינונית חתוכה לטבעות
- 6 שיני שום שלמות
- 1 כפית בהרט
- ¼ כפית קינמון
לקישוט
- פטרוזיליה טרייה
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר גדול וכבד מחממים שמן ו״סוגרים״ את הבשר כעשר דקות כך שיהיה צרוב היטב.
-
02.
מוסיפים מלח ופלפל, ואת כל שאר הירקות והתבלינים, ומטגנים כחמש דקות.
-
03.
מוסיפים מים רותחים לכיסוי ומביאים לרתיחה.
-
04.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשלוש שעות.
-
05.
מקשטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים