מתכון צלי בשר וירקות שורש | השף הלבן

צלי בשר וירקות שורש

מנה עיקרית נהדרת לארוחת ליל הסדר – מתכון פשוט של אפרת ליכטנשטט לצלי בקר וירקות שורש בבישול ארוך, איטי וטעים שכל אחד יכול להכין

מאת: אפרת ליכטנשטט
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צלי בשר וירקות שורש
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 5-6- מנות:

  • 1 קילו בשר מספר חמש (כתף) חתוך לחתיכות בגודל 4x4 ס״מ בערך
  • 3 כפות שמן
  • ½1 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 3 גזרים בינוניים חתוכים גס
  • סלסלת פטריות שמפיניון
  • 1 בצל קלוף וחתוך לרבעים
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך גס
  • 1 כרישה בינונית חתוכה לטבעות
  • 6 שיני שום שלמות
  • 1 כפית בהרט
  • ¼ כפית קינמון
לקישוט
  • פטרוזיליה טרייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר גדול וכבד מחממים שמן ו״סוגרים״ את הבשר כעשר דקות כך שיהיה צרוב היטב.

  • 02.

    מוסיפים מלח ופלפל, ואת כל שאר הירקות והתבלינים, ומטגנים כחמש דקות.

  • 03.

    מוסיפים מים רותחים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

  • 04.

    מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשלוש שעות.

  • 05.

    מקשטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(16)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.