מתכון צלי בשר בנוסח "ציידים" עם שזיפים | השף הלבן

צלי בשר בנוסח "ציידים" עם שזיפים

קדירת בקר בבישול ארוך עם ירקות שורש, יין ושזיפים מיובשים. מתקבלים נתחים רכים ומתקתקים, שמשתלבים היטב עם אורז או פירה.

מאת: שף אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צלי בשר בנוסח ציידים עם שזיפים

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 1 ק"ג אווזית טרי "אדום אדום"
  • 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • 1 כרישה נקייה מעלים, חתוכה לקוביות של 2 ס"מ
  • 1 בצל יבש גדול, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות של 1 ס"מ
  • 10 שיני שום שלמות
  • 2 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים
  • 5 ענפי רוזמרין טרי
  • 5 ענפי מרווה טרייה
  • 2 כפות ריבת שזיפים
  • 1 כוס יין אדום
  • 5 שזיפים מיובשים מגולענים
  • 2 כוסות ציר בקר (ניתן ממשחה)
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם​

הוראות הכנה:

  • 01.

  • 02.

    מחממים תנור ל – 150 מעלות.

  • 03.

    מתבלים את הבשר במלח ופלפל. מעבירים לתבנית אפייה עמוקה.

  • 04.

    מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור     ל –

  • 05.

    5 שעות, מוציאים ומעבירים לסיר מתאים.

  • 06.

    מרתיחים את התבשיל ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים,    מתקנים תיבול ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.