מתכון עוף בתנור בשקית קוקי | השף הלבן

עוף בתנור בשקית קוקי

ככה תכינו עוף בטעם חלומי: מתכון פשוט לעוף בתנור עם תפוחי אדמה בשקית קוקי

מאת: צביה ולרו
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוף בתנור

המרכיבים ל6-8 מנות:

לרכישה >>
  • 1 עוף שלם וטרי עם העור, מנוקה היטב (אפשר לבקש מהקצב לנקות)
  • 12 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחצויים לחצאים
  • 2-3 שיני שום פרוס דק
  • חצי כוס שמן קנולה =4-5 כפות שמן זית.
  • 1.1/4 כפות מתבלין התטוסקנה
  • שתי כפות פפריקה מרוקאית בשמן. [מתבליני מימון]
  • חצי כוס מים
  • קורט מלח.
  • שקית קוקי גדולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש תנור ל-250 מעלות, כאשר התנור מכוון לחום מלמעלה ומלמטה ובמצב טורבו.

  • 02.

    בקערה מערבבים את שמן הזית, שמן הקנולה, השום, טוסקנה, המים, המלח והפפריקה, ומערבבים היטב עד קבלת משרה אחיד.

  • 03.

    משפשפים את העוף בחצי מכמות המשרה, מקפידים לשפשף מתחת לעור.

  • 04.

    מכניסים לשקית הקוקי מחצית מכמות התפו"א עם שתי כפות מהמשרה, מכניסים את העוף השלם ואת שארית תפוחי האדמה ומעל יוצקים את כל שארית המשרה הנותר.

  • 05.

    סוגרים היטב את שקית הקוקי ועושים לה "מסאז'": משפשפים אותה בשתי הידיים בכדי שהמשרה יצפה את כל התפו"א.

  • 06.

    מניחים את השקית בתבנית עמוקה, כדי שאם תיקרע במהלך האפיה לא יתלכלך התנור כולו.

  • 07.

    אופים במשך שעה, קורעים את שקית הקוקי וממשיכים לאפות לעוד 15 דקות או חצי שעה נוספת עד שמתקבלת שכבה קריספית בעוף ובתפו"א כמו בצ'יפס בצבע זהוב שזוף.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    מוציאים מהתנור, מעבירים לקערת הגשה. ניתן להגיש בתוספת אורז לבן [בסמאטי הודי] עם צמוקים ושקדיםהערה: אפשר לשמור במקרר עם המשרה בתוך שקית הקוקי, לילה לפני האפיה בתנור.

הכנת? כאן מדרגים
(186)