מתכון עוף בשזיפים ומשמשים | השף הלבן

עוף בשזיפים ומשמשים

עוף בשזיפים ומשמשים, מנה טעימה במיוחד, מתאימה לארוחת ט״ו בשבט

מאת: ליאת גריסרו
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוף בשזיפים ומשמשים

המרכיבים ל 10:

  • 1/2 כוס סויה
  • 1/2 כוס קטשופ
  • לימון שלם סחוט
  • כוס יין אדום
  • 3/4 כוס מים
  • 7 כפות דבש
  • 3 כפות ריבת משמש
  • פפריקה חריפה אדומה
  • 1/2 קילו שזיפים יבשים
  • 1/2 קילו משמשים יבשים

הוראות הכנה:

  • 01.

    לוקחים סיר גדול ומסדרים בתוכו את העוף אחד על השני ומעל שופכים חצי כוס סויה, חצי כוס קטשופ, לימון שלם סחוט, כוס יין אדום, 3/4 כוס מים, 7 כפות דבש, 3 כפות ריבת משמש, קצת (לפי העין) פפריקה חריפה אדומה, חצי קילו שזיפים יבשים, חצי קילו משמשים יבשים.

  • 02.

    סוגרים את הסיר עם מכסה ומשהים במקרר כל הלילה (אפשר גם כמה שעות אך רצוי כל הלילה).

  • 03.

    למחרת מוציאים מהמקרר ושמים על אש בינונית עד שהבשר רך, בערך 3/4 שעה. מגישים עם אורז לבן.  

הכנת? כאן מדרגים
(82)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.