עוף בשזיפים ומשמשים
עוף בשזיפים ומשמשים, מנה טעימה במיוחד, מתאימה לארוחת ט״ו בשבט
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10:
- 1/2 כוס סויה
- 1/2 כוס קטשופ
- לימון שלם סחוט
- כוס יין אדום
- 3/4 כוס מים
- 7 כפות דבש
- 3 כפות ריבת משמש
- פפריקה חריפה אדומה
- 1/2 קילו שזיפים יבשים
- 1/2 קילו משמשים יבשים
הוראות הכנה:
-
01.
לוקחים סיר גדול ומסדרים בתוכו את העוף אחד על השני ומעל שופכים חצי כוס סויה, חצי כוס קטשופ, לימון שלם סחוט, כוס יין אדום, 3/4 כוס מים, 7 כפות דבש, 3 כפות ריבת משמש, קצת (לפי העין) פפריקה חריפה אדומה, חצי קילו שזיפים יבשים, חצי קילו משמשים יבשים.
-
02.
סוגרים את הסיר עם מכסה ומשהים במקרר כל הלילה (אפשר גם כמה שעות אך רצוי כל הלילה).
-
03.
למחרת מוציאים מהמקרר ושמים על אש בינונית עד שהבשר רך, בערך 3/4 שעה. מגישים עם אורז לבן.
הכנת? כאן מדרגים