מתכון עוף במילוי אורז, שקדים, כבד ולבבות | השף הלבן

עוף במילוי אורז, שקדים, כבד ולבבות

מנה מנצחת למרכז השולחן: עוף ממולא עם נגיעות מתקתקות

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוף במילוי אורז, שקדים, כבד ולבבות

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 3 ו-1/2 קורט מלח
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מעט פפריקה חריפה אדומה
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שקדים מולבנים קצוצים
  • 1 כפית כמון
  • 1 כף פטרוזיליה מיובשת
  • 1 כפית שום כתוש
  • 3/4 כוס + 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כוס אורז לבן
  • 1 עוף שלם עם העור
  • 4 כבדי עוף נקיים
  • 3 לבבות עוף נקיים
  • 3 שזיפים שחורים מיובשים
  • 1 תאנה מיובשת קצוצה
  • קורט אבקת מרק
  • פלפל שחור טחון
  • הל
  • אגוז מוסקט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים 2 קורט מלח, כף פפריקה מתוקה, מעט פפריקה חריפה אדומה, פלפל שחור גרוס, כפית שום כתוש, כפית כמון וכף פטרוזיליה מיובשת עם 3/4 כוס שמן, מורחים היטב את העוף מעל ומתחת לעור, מכסים ומשהים כשעה במקרר.

  • 02.

    מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

  • 03.

    בסיר בינוני מרתיחים ליטר וחצי מים עם כפית מלח ומבשלים את האורז לחצי בישול, מסננים ומצננים.

  • 04.

    את הכבד צולים להכשרה או שמחממים כף שמן קנולה וצולים מ-2 הצדדים להשחמה, מצננים וחותכים לקוביות קטנות.

  • 05.

    מחממים כף שמן במחבת וצולים את הלבבות, מצננים וחותכים לקוביות קטנות

  • 06.

    את השזיפים השחורים משרים 10 דקות במים רותחים, מסננים ומוציאים את החרצן בקלות. קוצצים דק.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מערבבים את האורז עם הכבד, השקדים, התאנים, קורט פלפל שחור דק, קורט אבקת מרק, קורט וחצי מלח, מעט הל ומעט אגוז מוסקט מגורד, השזיפים השחורים והלבבות.

  • 08.

    ממלאים את בטן העוף במילוי - לא להדק מידי. עוטפים בנייר כסף.

  • 09.

    צולים בתנור שעה וחצי. מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(75)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.