סטייק במרינדת ברביקיו
סטייק במרינדת ברביקיו
בשרי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל2 מנות:
- 2 פרוסות סטייק אנטריקוט טרי (250-300 גרם כל אחד)
רכיבים למרינדה:
- 4 כפות גדושות קטשופ טבעי או חריף
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 שן שום גדולה כתושה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל רכיבי המרינדה לתערובת אחידה.
-
02.
טובלים את הסטייקים במרינדה משני הצדדים ומשרים למשך שעה אחת לפחות.
-
03.
לטיגון : מוזגים כ 2 כפות שמן למחבת חם (רצוי במחבת עם תחתית עבה) ומטגנים למידת ההכנה הרצויה בהתאם לטבלת הטיגון.
-
04.
לצלייה על האש : מניחים את הסטייק על גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה. במהלך הצלייה הופכים את הסטייק מצד לצד מס' פעמים. חשוב לשמור על מידת חום בינונית נמוכה.
-
05.
בוזקים מעט מלח גס מעל הסטייק מייד בתום הצלייה/הטיגון.
-
06.
מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים