נתחי בשר בטורטייה
ניתן לחמם לרגע את הטורטיה לאחר מילויה על גריל או מחבת גריל – לא במיקרו
המרכיבים ל2:
- 200 גר' כף או אווזית טרי "אדום אדום"
- 2 כפות שמן זית
- קורט תבלין קייג'ון (או תבלין גריל)
- 1 יח' טורטיה
- ½ אבוקדו בשל קלוף (בעונה)
- ¼ בצל אדום פרוס דק
- עגבניה בשלה חתוכה לקוביות
- 1-½ פלפל חריף טרי
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- פלפל שחור
- מיץ מ- ½ לימון טרי
- 30 גר' עלי בייבי
הוראות הכנה:
-
01.
-
02.
מערבבים את הבצל, העגבניה והפלפל החריף בקערה ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ומיץ לימון.
-
03.
בקערה נפרדת, מועכים את האבוקדו ומתבלים בלימון, מלח ופלפל. מורחים את הבשר בשמן ומתבלים בקייג'ון.
-
04.
מכינים לפי דרגת ההכנה הרצויה: לדרגת צלייה רייר – צולים את הנתח בשלמותו על מחבת גריל חמה מאוד למשך 2 דקות מכל צד ומשהים למנוחה למשך 4 דקות. פורסים לפרוסות דקות.לדרגת צליה מדיום ומעלה – פורסים את הנתח ל - 5 פרוסות, משטחים מעט בעזרת היד, מתבלים וצולים על מחבת גריל חמה מאוד כחצי דקה מכל צד עד להשחמה. להכנת הטורטייה:
טיימר מופעל
-
05.
פורסים את הטורטייה על משטח העבודה ומורחים במרכזה את ממרח האבוקדו. מוסיפים את הסלט והבשר ולסיום מפזרים את עלי הבייבי. מגלגלים לטורטייה סגורה ומגישים (ניתן לחמם לרגע את הטורטיה לאחר מילויה על גריל או מחבת גריל - לא במיקרו).