מעורב (שווארמה שייטל) על חציל שרוף וטחינה
מעורב (שווארמה שייטל) על חציל שרוף וטחינה
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 500 גר’ שייטל (לבקש מהקצב לפרוס לנתחי שווארמה)
- בצל גדול, קלוף ופרוס לרצועות דקות
- מלח
- פלפל שחור
- כמון, לפי הטעם
- תערובת גריל (עוף/בשר)
- 2 חצילים בינוניים
- 250 גר’ טחינה לבנה מוכנה (סמיכה)
- מיץ לימון
- עלי בייבי ראשאד או ארוגולה
- כף צנובר קלוי (מומלץ מאד)
הוראות הכנה:
-
01.
צולים את החצילים על גריל פחמים או על הגז לריכוך מלא. יש להפוך את החצילים מידי פעם מצד לצד לריכוך שווה בכל הכיוונים.
-
02.
מחממים מחבת או משטח צליה לחום גבוה. משמנים ב – 2 כפות שמן צמחי ומזהיבים את הבצל. מסירים מהאש.
-
03.
מטגנים קלות את נתחוני הבשר לקבלת צריבה קלה בלבד. משיבים את הבצל, מתבלים ומסירים מהאש.
-
04.
חוצים את החצילים הקלויים. בעזרת מזלג חורצים מעט את בשר החציל, ממליחים וסוחטים מעל מיץ לימון טרי , מוזגים כף טחינה לבנה על החציל ומפזרים מעל את נתחוני הבשר.
-
05.
מעטרים בעלי בייבי ראשאד וצנוברים קלויים. הערה: מומלץ להוסיף מלח רק בתום הבישול, בהתאם לצורך, מאחר והבשר מנוקר ומוכשר.
הכנת? כאן מדרגים