מוקפץ תאילנדי
מנת נתחי בשר מוקפצים עם לקט ירקות, מכוסים ברוטב סויה וצ'ילי מתוק ומעוטרים בבוטנים וכוסברה
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 מגש רצועות בשר להקפצה אדום אדום (400 גרם)
- 100 גרם קמח (לקימוח)
- 1 צרור בצל ירוק חתוך ל- 3 ס"מ (לבן וירוק בנפרד)
- 1 ראש ברוקולי טרי
- 1 פלפל אדום גדול פרוס לרצועות דקות
- 1 פלפל צהוב גדול פרוס לרצועות דקות
- 100 גרם בוטנים שבורים לגודל קטן (לא טחונים)
- 1/2 חבילת כוסברה (עלים בלבד)
- רוטב:
- 1 כפית מלאה זנגביל טרי מגורד
- 1 שן שום בינונית כתושה (1/2 כפית)
- 1 כפית מלאה רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות סויה
- 1/3 כוס מיץ קלמנטינה/תפוז
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/3-1/2 כוס שמן לטיגון (לכיסוי בעומק 1 ס"מ)
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את גבעול הברוקולי לרצועות בגודל גפרור, לוקחים 1/3 מהפרח ומפרידים לפרחים קטנים.
-
02.
מקמחים 1/3 מרצועות הבשר ומנערים היטב במסננת.
-
03.
מחממים ווק לחום גבוה מאד, מוסיפים שמן ומחממים עד שהשמן מעשן.
-
04.
מטגנים את הבשר כ-30 שניות, מסננים ומוציאים. חוזרים על הפעולה עם מנת רצועות נוספת.
-
05.
מוסיפים לווק בצל ירוק, חלק לבן בלבד, ורצועות גבעול ברוקולי ומטגנים תוך כדי ערבוב/הקפצה כ-1 דקה.
-
06.
מוסיפים פרחי ברוקולי ומערבבים כ 1/2 דקה. מוסיפים פלפלים, בצל, חלק ירוק, מחצית מכמות הבוטנים ומחצית מכמות עלי הכוסברה, מערבבים קלות ומשיבים את הבשר לווק.
-
07.
מוזגים מעל את הרוטב ומבשלים תוך כדי ערבוב כ 1/2 דקה נוספת.
-
08.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הבוטנים ועלי הכוסברה הנותרים ומגישים.