מתכון מוקפץ תאילנדי | השף הלבן

מוקפץ תאילנדי

מנת נתחי בשר מוקפצים עם לקט ירקות, מכוסים ברוטב סויה וצ'ילי מתוק ומעוטרים בבוטנים וכוסברה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוקפץ תאילנדי

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1 מגש רצועות בשר להקפצה אדום אדום (400 גרם)
  • 100 גרם קמח (לקימוח)
  • 1 צרור בצל ירוק חתוך ל- 3 ס"מ (לבן וירוק בנפרד)
  • 1 ראש ברוקולי טרי
  • 1 פלפל אדום גדול פרוס לרצועות דקות
  • 1 פלפל צהוב גדול פרוס לרצועות דקות
  • 100 גרם בוטנים שבורים לגודל קטן (לא טחונים)
  • 1/2 חבילת כוסברה (עלים בלבד)
  • רוטב:
  • 1 כפית מלאה זנגביל טרי מגורד
  • 1 שן שום בינונית כתושה (1/2 כפית)
  • 1 כפית מלאה רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות סויה
  • 1/3 כוס מיץ קלמנטינה/תפוז
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח
לטיגון:
  • 1/3-1/2 כוס שמן לטיגון (לכיסוי בעומק 1 ס"מ)

הוראות הכנה:

  • 01.

     פורסים את גבעול הברוקולי לרצועות בגודל גפרור, לוקחים 1/3 מהפרח ומפרידים לפרחים קטנים.

  • 02.

    מקמחים 1/3 מרצועות הבשר ומנערים היטב במסננת.

  • 03.

    מחממים ווק לחום גבוה מאד, מוסיפים שמן ומחממים עד שהשמן מעשן.

  • 04.

    מטגנים את הבשר כ-30 שניות, מסננים ומוציאים. חוזרים על הפעולה עם מנת רצועות נוספת.

  • 05.

    מוסיפים לווק בצל ירוק, חלק לבן בלבד, ורצועות גבעול ברוקולי ומטגנים תוך כדי ערבוב/הקפצה כ-1 דקה.

  • 06.

    מוסיפים פרחי ברוקולי ומערבבים כ 1/2 דקה. מוסיפים פלפלים, בצל, חלק ירוק, מחצית מכמות הבוטנים ומחצית מכמות עלי הכוסברה, מערבבים קלות ומשיבים את הבשר לווק.

  • 07.

    מוזגים מעל את הרוטב ומבשלים תוך כדי ערבוב כ 1/2 דקה נוספת.

  • 08.

    מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הבוטנים ועלי הכוסברה הנותרים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(105)