מוקפץ שעועית ירוקה, גזר, בצל סגול ועוף | השף הלבן

מוקפץ שעועית ירוקה, גזר, בצל סגול ועוף

גירסה צבעונית וטעימה למוקפץ התאילנדי המסורתי. ארוחה נפלאה ב-20 דקות הכנה

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוקפץ שעועית ירוקה, גזר, בצל סגול ועוף
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל2:

  • 2 גזרים קלופים וחתוכים למקלות
  • 1 זוקיני פרוס דק
  • 1 כוס שעועית ירוקה סנפרוסט או פרחי ברוקולי סנפרוסט
  • 1 כף סילאן
  • 2-3 כפות רוטב סויה
  • 1 כוס אורז מבושל או אטריות אורז או פסטה
  • 1 חבילת נתחוני עוף
  • להגשה: שומשום שחור, בצל ירוק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול קלוף, חצוי ופרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים על להבה גבוהה מחבת (או ווק) עם שמן. כשהשמן חם מוסיפים בצל סגול, גזר וזוקיני ומטגנים 2-3 דקות עד שצבעם מעמיק והם מתרככים מעט (אך עדיין מוצקים).

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    מצרפים שעועית, סילאן, סויה ואורז ומטגנים עוד כ 2 דקות עד שהשעועית מתרככת והרוטב מסמיך מעט.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מוסיפים נתחוני עוף ומטגנים-מערבבים חצי דקה נוספת. בוזקים שומשום ובצל ירוק ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)