מוקפץ שעועית ירוקה, גזר, בצל סגול ועוף
גירסה צבעונית וטעימה למוקפץ התאילנדי המסורתי. ארוחה נפלאה ב-20 דקות הכנה
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל2:
- 2 גזרים קלופים וחתוכים למקלות
- 1 זוקיני פרוס דק
- 1 כוס שעועית ירוקה סנפרוסט או פרחי ברוקולי סנפרוסט
- 1 כף סילאן
- 2-3 כפות רוטב סויה
- 1 כוס אורז מבושל או אטריות אורז או פסטה
- 1 חבילת נתחוני עוף
- להגשה: שומשום שחור, בצל ירוק
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול קלוף, חצוי ופרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים על להבה גבוהה מחבת (או ווק) עם שמן. כשהשמן חם מוסיפים בצל סגול, גזר וזוקיני ומטגנים 2-3 דקות עד שצבעם מעמיק והם מתרככים מעט (אך עדיין מוצקים).
טיימר מופעל
-
02.
מצרפים שעועית, סילאן, סויה ואורז ומטגנים עוד כ 2 דקות עד שהשעועית מתרככת והרוטב מסמיך מעט.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים נתחוני עוף ומטגנים-מערבבים חצי דקה נוספת. בוזקים שומשום ובצל ירוק ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים