כנפי עוף בקארי וחלב קוקוס
מתכון מנצח לכנפי עוף בתיבול מושלם של קארי וחלב קוקוס
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5 מנות:
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 1 פלפל אדום בינוני קצוץ
- 1 עגבניה גדולה קצוצה
- 1 מקל לוף באורך 10 ס"מ
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפיות קארי כהה איכותי-לרכוש בחנות תבלינים
- 3 כפות בוטנים גרוסים
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית קינמון
- 2 עלי דפנה
- 2 קורט מלח
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 1 קובייה של ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורד בפומפיה דקה
- 400 מ"ל קרם קוקוס
- כוסברה קצוצה
- בצל ירוק, קצוץ
- 10 כנפי עוף נקיות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים 3 כפות שמן זית ומאדים את הבצל עד לקבלת צבע זהוב.
-
02.
מוסיפים את התבלינים עם השום והג'ינג'ר וצולים לדקה מעל חום בינוני.
-
03.
מוסיפים את העגבניה, הפלפל האדום והלוף, וצולים 5 דקות תוך ערבוב.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הבוטנים, מערבבים חצי דקה, מוסיפים את קרם הקוקוס ומרתיחים.
-
05.
מבשלים מעל חום נמוך למשך כמה דקות, מסירים מהאש ומצננים.
-
06.
יוצקים את הקרם על הכנפיים ומשרים לשעתיים במקרר.
-
07.
מחממים את גריל התנור העליון.
-
08.
10 דקות לפני הצלייה מוציאים את הכנפיים מהמקרר אל משטח העבודה.
טיימר מופעל
-
09.
מעבירים את הכנפיים בקרם לציפוי מלא ומסדרים בתבנית, מעבירים לתנור וצולים במרכז התנור למשך 12 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
הופכים את הכנפיים וצולים לעוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
11.
מגישים חם מיד עם קישוט של כוסברה קצוצה ובצל ירוק.
הכנת? כאן מדרגים