כנפיים ברוטב צ'ילי - מתכון טעים וקליל | השף הלבן

כנפיים ברוטב צ'ילי

כנפי עוף ברוטב בר-בי-קיו הן התחלה נחמדה לארוחת בשרים בבית או מחוצה לו.

מאת: עומרי עוז יופה
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כנפיים ברוטב צ'ילי

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 1 ק"ג כנפי עוף טריות
  • שמן לטיגון עמוק
להגשה:
  • חצי כוס (150 גרם) רוטב ברביקיו מוכן או רוטב צ'ילי חריף מתוק
  • 1 בצל אדום, פרוס לטבעות
  • מעט פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    שוטפים ומנקים היטב את כנפי העוף. בעזרת סכין חדה או מספרי מטבח חוצים את הכנפיים לשני "פולקעס" מיניאטוריים.

  • 02.

    מחממים את השמן בסיר או בצ'יפסר ומטגנים את הכנפיים במשך כ- 8 דקות, עד שהן מזהיבות ומבושלות עד העצם.מניחים על צלחת עם נייר סופג לספיגת השמן.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    מעבירים את הכנפיים המטוגנות לקערה ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים לציפוי אחיד.

  • 04.

    מחממים היטב מחבת ברזל או מחבת כבדה אחרת.

  • 05.

    מפזרים על התחתית טבעות בצל ומעל את הכנפיים והרוטב.

  • 06.

    מטגנים את הכנפיים בתוך הרוטב טיגון קצר, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים מיד עם המחבת.  

הכנת? כאן מדרגים
(543)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.