כמו־צ'ילי שעועית | השף הלבן

כמו־צ'ילי שעועית

תבשיל בשר מתובל ועשיר בטעמים, שהכנתו קלה ופשוטה.

מאת: דנית סלומון
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כמו־צ'ילי שעועית
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4:

  • 2 כוסות (300 גרם) שעועית לבנה מוקפאת "סנפרוסט"
  • 50 גרם נקניק סרוולד פרוס "טירת צבי"
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפלון אדום/ירוק חריף קצוץ (הכמות תלויה בדרגת החריפות הרצויה)
  • 250 גרם בשר בקר טחון (צלעות)
  • תבלינים: ½1 כפיות פפריקה מעושנת, 1 כפית כמון טחון, ½ כפית אורגנו מיובש, ½ כפית שום גבישי, ½ כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית סוכר
  • 1 קופסה (400 גרם) קוביות עגבנייה משומרות במיץ
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מוציאים את השעועית מהמקפיא. חותכים את פרוסות הנקניק לרצועות ברוחב 5 מ"מ. מחממים את השמן בסיר בינוני, ומטגנים את רצועות הנקניק עד שהם מתחילות להשחים. מוסיפים פלפלון חריף ואת הבשר הטחון, ומטגנים תוך ערבוב ומעיכה בכף עץ עד שכל פירורי הבשר משחימים. מוסיפים את התבלינים ומטגנים במשך דקה.

  • 02.

    מוסיפים לסיר חומץ וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את כל תכולת קופסת העגבניות, ממלאים את הקופסה במים עד חציה, ומוסיפים את המים לסיר. מערבבים ומביאים לרתיחה. מתבלים במעט מלח, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 50-30 דקות (ככל שהבישול ממושך יותר, טעם התבשיל עשיר יותר). מערבבים מדי פעם.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מוסיפים לסיר את השעועית, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15-10 דקות, עד שהשעועית סופגת את הטעמים והתערובת מסמיכה. אם בתום הבישול התערובת נראית דלילה מדי, מסירים את המכסה ומרתיחים עד שרוטב הבשר מסמיך. טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים חם עם אורז לבן.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)