כבד עוף צלוי ברימונים סויה ודבש
מנה מנחמת וטעימה לראש השנה, אך מתאימה לכל ימות השנה
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 500 גרם כבד עוף נקי שטוף ומסונן
- 6 כפות סויה
- 4 כפיות רכז רימונים
- 4 כפות דבש
- 6 כפות קמח
- 250 מ"ל (מיכל קטן) של קצפת צמחית במתיקות עדינה מסדרת השף הלבן
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 4 כפות שמן זית
- עירית קצוצה
- גרעינים מרימון טרי
- מלח
- פלפל שחור גרוס טרי
הוראות הכנה:
-
01.
בצלוחית מערבבים ביחד את הסויה, רכז הרימונים, הדבש והקצפת.
-
02.
בצלחת מערבבים 6 כפות קמח עם קורט של מלח ופלפל שחור גרוס.
-
03.
מעל הקמח מניחים כבד אחד, הופכים כך ששני צידי הכבד יהיו מצופים עם קמח ומעט פלפל. מנערים את היתרה של הקמח.
-
04.
במחבת (מצלית) רחבה (אפשר טפלון) מחממים 4 כפות שמן זית לחום בינוני וצולים את הבצל כדקה.
-
05.
מוסיפים את הכבדים וצולים משני הצדדים לצלייה לפי רמת עשייה המועדפת.
-
06.
מוסיפים מעל את הרוטב ומצמצמים מעט, תוך ערבוב קל של הרוטב עם הכבד-יש לשמור לא לשרוף את הרוטב.
-
07.
מגישים מיד , עם עיטור של גרעיני רוימון מעט ועירית קצוצה. *לשומרי הכשרות ניתן לצלות את הכבד בנפרד לפי העדפה וכשרות. צולים את הבצל ב-2 כפות שמן זית עד לשקיפות, מוסיפים את הרוטב ולאחר רתיחה מוסיפים את הכבד ומצמצמים ביחד.