מתכון כבד עוף צלוי ברימונים סויה ודבש | השף הלבן

כבד עוף צלוי ברימונים סויה ודבש

מנה מנחמת וטעימה לראש השנה, אך מתאימה לכל ימות השנה

מאת: מתכון גולש
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כבד עוף צלוי ברימונים סויה ודבש

המרכיבים ל 3-4 מנות:

  • 500 גרם כבד עוף נקי שטוף ומסונן
  • 6 כפות סויה
  • 4 כפיות רכז רימונים
  • 4 כפות דבש
  • 6 כפות קמח
  • 250 מ"ל (מיכל קטן) של קצפת צמחית במתיקות עדינה מסדרת השף הלבן
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 4 כפות שמן זית
  • עירית קצוצה
  • גרעינים מרימון טרי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצלוחית מערבבים ביחד את הסויה, רכז הרימונים, הדבש והקצפת.

  • 02.

    בצלחת מערבבים 6 כפות קמח עם קורט של מלח ופלפל שחור גרוס.

  • 03.

    מעל הקמח מניחים כבד אחד, הופכים כך ששני צידי הכבד יהיו מצופים עם קמח ומעט פלפל. מנערים את היתרה של הקמח.

  • 04.

    במחבת (מצלית) רחבה (אפשר טפלון) מחממים 4 כפות שמן זית לחום בינוני וצולים את הבצל כדקה.

  • 05.

    מוסיפים את הכבדים וצולים משני הצדדים לצלייה לפי רמת עשייה המועדפת.

  • 06.

    מוסיפים מעל את הרוטב ומצמצמים מעט, תוך ערבוב קל של הרוטב עם הכבד-יש לשמור לא לשרוף את הרוטב.

  • 07.

    מגישים מיד , עם עיטור של גרעיני רוימון מעט ועירית קצוצה. *לשומרי הכשרות ניתן לצלות את הכבד בנפרד לפי העדפה וכשרות. צולים את הבצל ב-2 כפות שמן זית עד לשקיפות, מוסיפים את הרוטב ולאחר רתיחה מוסיפים את הכבד ומצמצמים ביחד.

הכנת? כאן מדרגים
(123)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.