טאג'ין קציצות טלה, פול ירוק ולימון
קדירה נפלאה ועשירה בטעמים עם קציצות טלה ופול "סנפרוסט" המקצר משמעותית את זמן ההכנה

המרכיבים ל 8:
- 1 שקית פול ירוק מוקפא סנפרוסט 800) גרם)
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות
- מספר חוטי זעפרן
- 1 כפית מרווה מיובשת
- 1/2 כפית קינמון
- מלח, פלפל שחור טחון
- 1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים
- 2 כוסות מרק ירקות צח (אפשר מאבקה)
- קליפה מגוררת משני לימונים
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית צ'ילי טחון
- 750 גרם בשר טלה/בקר, טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1/2 כוס נענע, קצוצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- מלח , פלפל שחור טחון
- 4 שיני שום , כתושות
- 3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הקציצות: מערבבים היטב את הבשר עם כל החומרים וצרים קציצות.
-
02.
מחממים את השמן בטאג'ין או בסיר רחב וכבד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת .מוסיפים את הזעפרן, המרווה, הקינמון, המלח, הפלפל והכוסברה , ומטגנים שתי דקות נוספות.
-
03.
מוסיפים את הקציצות ומטגנים. מוסיפים את הפול ומערבבים.
-
04.
יוצקים את המרק עד למחצית גובה הקציצות , מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת, מיץ הלימון והצ'ילי ומביאים לרתיחה . מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 40- דקות עם מכסה.