חמין עוף של יונית צוקרמן
קבלו במחיאות כפיים סוערות את החמין המפורסם של יונית צוקרמן. יש חמין ויש את החמין הזה!

המרכיבים ל 4-6:
- 1 שקית (800 גרם) לקט קטניות לחמין של סנספורט
- 2 כפות שמן
- 2-3 כרעיים חצויים ל- 2
- 4-5 תפוחי אדמה קטנים
- 4-5 ביצים
- בצל גדול או 2 קטנים
- 1.5 כוס אורז
- שקית קוקי
- 1 חבילה קישקע בצל
- תבלינים: מלח פלפל פפריקה כורכום ואבקת מרק עוף
- 1/4 כוס סילאן
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים בצל גס ומטגנים אותו עם 2 כפות שמן בסיר גדול . אפשר לטגן גם את העוף לסגור אותן. כאשר הבצל מקבל שקיפות להוסיף לקט לחמין של סנספורט (להפשיר ולשטוף).
-
02.
מוסיפים לסיר את התפוחי האדמה המקולפים, את הביצים ואת חלקי העוף.
-
03.
בקערה נפרדת גדולה יוצרים תערובת תבלינים ומים: תבלינים - כף מלח כף אבקת מרק עוף 2 כפות פפריקה ¾ כפית פלפל שחור וכף כורכום.
-
04.
מוסיפים לקערה 4 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב.
-
05.
שופכים את התערובת לתוך סיר החמין. במידה וחסר מים ניתן להוסיף, המים צריכים לכסות תכולת הסיר.
-
06.
שופכים מלמעלה את הסילאן, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך (100 מעלות) לפחות 14 שעות. מומלץ לפני שהולכים לישון לוודא שיש מספיק נוזלים.
-
07.
תוספות לשדרוג החמין: קישקע בצל (קונים בכל סופר) פותחים מהאריזה ומניחים מעל.
-
08.
אורז לחמין: לוקחים כוס אורז ומשרים עם מים רותחים כמה דקות, מסננים ומוסיפים חופן כוסברה קצוצה רבע כפית מלח רבע כפית כורכום. מערבבים ומכניסים לשקית קוקי. מחוררים את השקית מכמה צדדים ומוסיפים אותה לסיר בישול החמין.
הידעת?
אם קיימת רק מנה אחת שיכולה לייצר קונצנזוס בקרב יהודי העולם לגבי זהות המנה היהודית ביותר בעולם, היא ללא ספק מנת החמין. גם אשכנזים וגם מזרחים מכינים מנה זו בשבת והם מחזיקים לרוב מתכון שעבר בירושה במשפחה. אם גם אתם רוצים ללמוד להכין חמין מסורתי ומפנק המתאים בדיוק לימי החורף הקרים, קבלו במחיאות כפיים סוערות את החמין המפורסם של יונית צוקרמן. יש חמין ויש את החמין הזה! אז קדימה, למה אתם מחכים, התחברו לשורשים היהודים שלכם.