בשר עם בצל ושזיפים ביין לבן
יהודית אביב סידרה לכם את המנה המושלמת לחג: בשר עם בצל ושזיפים שמבושלים ביין לבן ומוגשים על קוסקוס מתובל. מנה מיוחדת, חגיגית וטעימה שתשדרג לכם את ראש השנה
המרכיבים ל5-6:
- 1.5 - 2 ק"ג אוסובוקו טרי של "אדום אדום"
- 1/3 כוס שמן זית או כמות שתכסה את בסיס סיר הבישול
- 10 בצלים גדולים
- 1.5 כפות סוכר חום בהיר
- 2 כוסות יין לבן
- 6 עלי דפנה
- 10 גרגרי פלפל אנגלי
- 2 מקלות קינמון
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית זנגביל טרי מגורר
- 20 שזיפים מיובשים מגולענים
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בקילוף הבצלים: קולפים את הבצלים ופורסים אותם לפרוסות בינוניות.
-
02.
משרים את השזיפים במי ברז מתחילת הבישול ועד שצריך להשתמש בהם.
-
03.
מחממים שמן זית בסיר, מכניסים את נתחי הבשר אחד אחד וצורבים כמה דקות טובות מכל הצדדים עד שהם משחימים יפה. כשהבשר קיבל צבע שחום יפה מוציאים אותו מהסיר לכלי ומכניסים לסיר את הבצל הפרוס יחד עם הסוכר. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ - 30-40 דקות על להבה בינונית כשמידי פעם מערבבים, עד שהבצל מתחיל להתקרמל ולקבל צבע זהוב.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים לסיר את היין, את עלי הדפנה, הפלפל האנגלי (מומלץ לשים את הפלפל האנגלי קשור בבד גאזה ולהניח בתבשיל על מנת שלא ניתקל בו באחד הביסים), מקלות קינמון, מלח, פלפל שחור וזנגביל מגורר. מערבבים היטב ומחזירים את הבשר לסיר.
-
05.
מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה ומבשלים 3-4 שעות, עד שהבשר רך לחלוטין והתבשיל מקבל צבעים עמוקים שחומים. אם מבשלים בתנור - מחממים תנור לחום של 150 מעלות ומניחים על רשת בשליש התחתון של התנור ומבשלים עד שהבשר רך.
-
06.
בשלב הסופי של הבישול טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול בהתאם לטעם האישי. אם חסר מלח או פלפל שחור, זה הזמן להוסיף.
-
07.
מוסיפים לסיר גם את השזיפים ומבשלים עוד 20-30 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
התבשיל מוכן כשרוב הרוטב מסמיך ויש לו צבע עמוק.
-
09.
מגישים עם קוסקוס מתובל במעט קינמון וסוכר חום ועם שקדים פרוסים מטוגנים קלות.