פנקוטה רויון עם סלט פירות מבושם | השף הלבן

פנקוטה רויון עם סלט פירות מבושם

קינוח מרענן, מאוזן ולא מתוק מדי. מתאים במיוחד לאלה שמחפשים את החלופה הקלילה

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פנקוטה רויון עם סלט פירות מבושם

המרכיבים ל8:

  • 1 כפית תמצית וניל או ½ מקל וניל חצוי לאורכו
לסלט הפירות:
  • ½ אננס קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 קיווי קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 אגס קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • מיץ וקליפה מגוררת מליים או מ־ ½ לימון
  • 1 כפית מי זהר (מי פריחת הדרים) או 1 כף לימונצ’לו (ליקר לימונים) או כל ליקר פירות אחר
  • 2 כוסות ( ½ ליטר) רויון
  • 1/3 כוס ( 80 מ”ל) מים חמים
  • 1 שקית ( 14 גרם) ג’לטין
  • 1 מיכל ( 250 מ”ל) שמנת מתוקה 38% שומן השף הלבן
  • ½ כוס ( 100 גרם) סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    יוצקים את הרויון לקערה.

  • 02.

    שמים את המים החמים בקערית, מפזרים עליהם את הג’לטין ומניחים בצד ל־ 10 דקות. מערבבים לקבלת נוזל צלול וללא גושים (אם הג’לטין לא נמס לחלוטין, מחממים את התערובת במשך כמה שניות במיקרוגל או מעל סיר שבתוכו מעט מים רותחים).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    שמים את בסיר את השמנת והסוכר, ומוסיפים את הווניל (אם משתמשים במקל, מגרדים מתוכו את הגרגירים לתוך הסיר לפני שמוסיפים אותו). מביאים לרתיחה ומסירים מהכיריים (מוציאים את מקל הווניל, אם השתמשתם בו). מוסיפים את הג’לטין ומערבבים.

  • 04.

    מוסיפים את התערובת לקערה עם הרויון ומערבבים. טועמים, ואם התערובת לא מספיק מתוקה, מוסיפים אבקת סוכר ומערבבים עד להמסה. יוצקים לכלים אישיים עד למחצית מגובהם, כדי להשאיר מקום לסלט הפירות. עוטפים בניילון נצמד ומקררים 4 שעות לפחות לפני ההגשה.

  • 05.

    לפני ההגשה מערבבים את כל חומרי סלט הפירות ומניחים כף ממנו בכל מנה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)