סלט עלי תרד עם אפונה וחומוס בכמון ולימון
מתכון נפלא ועשיר בדברים טובים המהווה מנה ראשונה או עיקרית
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל 6-8:
- 1/2 שקית (400 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים סנפרוסט
- 1/2 שקית (300 גרם) אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט
- 1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים סנפרוסט
- 1 כף כמון
- מיץ מ-2 לימונים
- 2 כפות שמן זית
- עלים מ-5 גבעולי אורגנו/זעתר
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 2 בצלים, קצוצים
- 2 שיני שום, פרוסות
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את גרגירי החומוס בסיר עם מים שהורתחו והומלחו כ-15 דקות, מסננים ומקררים.
טיימר מופעל
-
02.
מתבלים בכמון, מיץ לימון, כף שמן זית, עלי אורגנו/זעתר, מלח ופלפל.
-
03.
מחממים כף שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל על להבה גבוהה כ-4 דקות עד להזהבה.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים למחבת את התרד והשום, המלח והפלפל ומבשלים 10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את האפונה העדינה ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
06.
מניחים בצלחת תרד ואפונה, מפזרים את גרגירי החומוס, ומזלפים מעל מהרוטב שנוצר מתיבול החומוס.
הכנת? כאן מדרגים