עלי תרד עם אפונה וחומוס בכמון ולימון | השף הלבן

סלט עלי תרד עם אפונה וחומוס בכמון ולימון

מתכון נפלא ועשיר בדברים טובים המהווה מנה ראשונה או עיקרית

מאת: אתר "וואלה"
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 6-8:

  • 1/2 שקית (400 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים סנפרוסט
  • 1/2 שקית (300 גרם) אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט
  • 1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים סנפרוסט
  • 1 כף כמון
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 2 כפות שמן זית
  • עלים מ-5 גבעולי אורגנו/זעתר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 2 שיני שום, פרוסות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את גרגירי החומוס בסיר עם מים שהורתחו והומלחו כ-15 דקות, מסננים ומקררים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מתבלים בכמון, מיץ לימון, כף שמן זית, עלי אורגנו/זעתר, מלח ופלפל.

  • 03.

    מחממים כף שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל על להבה גבוהה כ-4 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מוסיפים למחבת את התרד והשום, המלח והפלפל ומבשלים 10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מוסיפים את האפונה העדינה ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    מניחים בצלחת תרד ואפונה, מפזרים את גרגירי החומוס, ומזלפים מעל מהרוטב שנוצר מתיבול החומוס.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.