עלי תרד עם אפונה וחומוס בכמון ולימון | השף הלבן

סלט עלי תרד עם אפונה וחומוס בכמון ולימון

מתכון נפלא ועשיר בדברים טובים המהווה מנה ראשונה או עיקרית

מאת: אתר "וואלה"
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6-8:

  • 1/2 שקית (400 גרם) גרגירי חומוס מבושלים מוקפאים סנפרוסט
  • 1/2 שקית (300 גרם) אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט
  • 1 שקית (800 גרם) עלי תרד מוקפאים סנפרוסט
  • 1 כף כמון
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 2 כפות שמן זית
  • עלים מ-5 גבעולי אורגנו/זעתר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 בצלים, קצוצים
  • 2 שיני שום, פרוסות

הוראות הכנה:

  • 01.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 02.

    מבשלים את גרגירי החומוס בסיר עם מים שהורתחו והומלחו כ-15 דקות, מסננים ומקררים. מתבלים בכמון, מיץ לימון, כף שמן זית, עלי אורגנו/זעתר, מלח ופלפל.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 04.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 05.

     מחממים כף שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל על להבה גבוהה כ-4 דקות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 06.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 07.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 08.

    מוסיפים למחבת את התרד והשום, המלח והפלפל ומבשלים 10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 10.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 11.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 12.

    מוסיפים את האפונה העדינה ומבשלים כ-2 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 13.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 14.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 15.

    0001pt; line-height: normal; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial;">

  • 16.

    מניחים בצלחת תרד ואפונה, מפזרים את גרגירי החומוס, ומזלפים מעל מהרוטב שנוצר מתיבול החומוס.

הכנת? כאן מדרגים
(0)