סלט שעועית ירוקה, סלק צלוי, גבינת פטה כבשים ואגוזי מלך | השף הלבן

סלט שעועית ירוקה, סלק צלוי, גבינת פטה כבשים ואגוזי מלך קלויים

סלט צבעוני ומזין.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלט שעועית ירוקה, סלק צלוי, גבינת פטה כבשים ואגוזי מלך קלויים

המרכיבים ל4 מנות:

  • 100 גרם אגוזי מלך
  • 500 גרם מלח גס
  • 4 יח' סלק בינוני, טרי מאוד
  • 500 גרם (משקל נטו, ללא אריזה) שעועית ירוקה טריה
  • שמן זית
  • מעט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • מעט פלפל שחור גרוס גס
  • 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה כבשים 5% שומן פיראוס, מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

     אם רוצים, אפשר להשתמש בשעועית ירוקה עדינה קפואה של "סנפרוסט" (500 גרם, מעט יותר מ-1/2 שקית), שחולטים 2 דקות במים רותחים ומקפיצים מספר שניות בכף שמן זית, כמתואר במתכון.בקניית אגוזי מלך מומלץ לטעום אחד ולהמתין כדקה, כדי לוודא שלא מתפזר בפה טעם לא נעים, משום שאגוזי מלך מתעפשים בקלות. בקניית אגוזים מומלץ לאחסנם מייד בשקית סגורה היטב במקפיא.איך מוודאים שהסלק טרי? הוא צריך להיות מוצק מאוד.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ושמים את האגוזים בתבנית קטנה. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכז התנור וקולים במשך 10 דקות בדיוק. מוציאים (לא מכבים את התנור) ושמים בצד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מגבירים את חום התנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית בינונית/תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה. שמים את כל כמות המלח הגס על פני הנייר. שוטפים היטב את הסלקים (לא קולפים!) ומפזרים על גבי התבנית. כשהתנור חם, מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 50 דקות או עד שניתן לנעוץ סכין בסלק, עד בסיסו. מוציאים ומצננים עד שניתן לגעת בסלקים. מכבים את התנור ונפטרים מהמלח. כשהסלקים נוחים למגע קולפים אותם (מומלץ לעטות כפפות חד פעמיות או שקיות ניילון על הידיים) וחותכים לקוביות קטנות. שמים בקערה בצד.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 04.

    קוטמים את קצוות השעועית הירוקה (את הצד הקרוב לגבעול בלבד, מילימטר בלבד). חוצים כל תרמיל ברוחבו (לגודל נוח לאכילה) ושוטפים היטב. מכינים סיר מלא מים רותחים מומלחים. כשהמים מבעבעים מוסיפים את השעועית ומבשלים במשך 2-3 דקות, מעבירים למסננת ומשאירים את הסיר הריק על אש גבוהה. מוסיפים מיד כף שמן זית. כעבור מספר שניות, כשהשמן חם מחזירים את השעועית הירוקה לסיר, מערבבים מיד, מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס ומעבירים לקערת הגשה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים לקערת ההגשה (שבה השעועית) את קוביות הסלק, את אגוזי המלך הקלויים ואת פירורי הגבינה. מזלפים כף שמן זית ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)